Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Twan Nieboer tekent bij Palm Beach Atlantic University en vertrekt naar Florida

Twan Nieboer tekent bij Palm Beach Atlantic University en vertrekt naar Florida

De oud-jeugdspeler van FC Groningen pakt komende zomer zijn spullen en wordt de nieuwe centrale verdediger van Palm Beach Atlantic University. In het prachtige West Palm Beach gaat hij genieten van de uitstekende faciliteiten en spelen in een mooie competitie.

 

 

 

Twan is pas 21 jaar maar heeft al een hele carrière achter zich liggen. Na zijn eerste voetbalstapjes te hebben gemaakt bij GVAV-Rapiditas maakte hij de overstap naar FC Groningen waar hij gespeeld heeft tot 2016. In zijn tijd bij Groningen is hij meerdere keren aanvoerder geweest en mocht hij vervroegd doorstromen naar Jong FC Groningen. Na zijn periode bij FC Groningen heeft hij de afgelopen 3 seizoenen in het eerste elftal van Be Quick 1887 gespeeld, die uitkomen in de derde divisie en later in de hoofklasse.

 

 

Coach Brian McMahon heeft met Twan een zeer sterke centrale verdediger erbij. Met zijn 1,89 is hij zowel aanvallend als verdedigend kopsterk en komt hij vaak winnend een duel uit. Daarnaast is hij voetballend in de opbouw een sterke pion op het veld, deze eigenschap in combinatie met zijn spelinzicht maakt hem een uitstekende toevoeging.

Het voetbal wat PBA speelt wordt door de coach omschreven als hoog tempo voetbal met veel korte combinaties. Uitkomend in de sterke Sunshine State Conference, speelt de universiteit in 1 van de betere competities van het land. Afgelopen seizoen is het PBA zelfs gelukt om deze competitie te winnen! Vorig seizoen won het team (2x) van de latere landskampioen om vervolgens te stranden in de eerste ronde van de nationals, een enorme domper. Dit seizoen doen ze opnieuw een gooi om het landskampioenschap. Samen met zijn teamgenoten uit onder andere Chili, Spanje, Frankrijk en Engeland wordt het een topseizoen. Daar hebben we alle vertrouwen in.

 

 

West Palm Beach is vanaf komende zomer de nieuwe thuishaven van Twan. In een prachtige omgeving met het splinter nieuwe John & Sheila Rinker Sports Center moet het helemaal goed gaan komen met hem.

 

Twan, wij wensen jou heel veel succes tijdens jou nieuwe avontuur in Amerika!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.