Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Tjerk Huis wordt een UIS Prairie Star!

Tjerk Huis wordt een UIS Prairie Star!

De veelzijdige middenvelder laat SV Argon achter zich en vertrekt naar Illinois Springfield University om daar het men’s soccer team te gaan versterken.

Wanneer Tjerk vijf jaar is besluit hij om bij zijn lokale voetbalvereniging SV Nieuwkoop te gaan voetballen. Al op jonge leeftijd stond hij in de belangstelling van profclub ADO Den Haag, waar hij zich uiteindelijk niet aansloot. Ook grote amateurclubs als ARC en Argon kwamen bij Tjerk om de hoek kijken. Van beide amateurclubs kreeg hij de uitnodiging om in hun jeugdopleiding te gaan spelen. Tjerk had zijn keuze gemaakt en ging naar SV Argon, waar hij altijd op het hoogste niveau heeft gespeeld. In zijn laatste 3 seizoenen bij de club kwam hij uit in de Hoofdklasse met het onder 23 team en wist hij zijn minuten te maken in het eerste elftal van de club uit Mijdrecht.

Tjerk is een veelzijdige middenvelder, die het best uit de voeten komt als #8 of als linkshalf. Met zijn dribbelend vermogen en passingskills is hij regelmatig belangrijk voor het team door het maken van de nodige goals en het geven van de nodige assists.

Het men’s soccerteam van Illinois Springfield, de Prairie Stars, komen uit in de Great Lakes Valley Conference. Vorig jaar wist keeper Marijn van Wandelen zijn weg al te vinden naar ISU, dit jaar voegt ook Tjerk zich bij het team. Vorig seizoen hebben de Prairie Stars een overall record van 7-4-8 behaald. Met de versterking van de talentvolle middenvelder zal de ploeg een poging gaan wagen om hun record aankomend seizoen te verbeteren.

Wij wensen Tjerk veel plezier en succes toe met zijn avontuur naar de VS!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.