Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

Tim Haans: “Mijn studie toepassen op het voetbal maakt het nog leuker.”

Tim Haans: “Mijn studie toepassen op het voetbal maakt het nog leuker.”
Foto: Peter Santegoets (SV SSS)

Zo’n twee maanden is Tim Haans in Amerika en geniet hij al volop van het voetballen en studeren bij Carson-Newman University in Jefferson City, Tennessee. Hij kan niet wachten totdat hij met zijn team kan gaan voetballen en is, evenals zijn ouders, vol enthousiasme over zijn avontuur. Plezier hebben staat voor hem op de eerste plaats, maar hij heeft ook grote doelen met zijn team.

Tim: “In september had ik een gesprek met KingsTalent en vanaf toen ging het echt erg snel, in november had ik al een akkoord met mijn nieuwe school. KingsTalent heeft me super snel geholpen zodat ik zo snel mogelijk kon gaan en dat werkt nu in mijn voordeel, omdat we nu nog in het ‘spring-season’ zitten waarin we ons vooral voorbereiden. Voor mij is het dus wel fijn dat ik in het team kom en eerst mee kan trainen en me kan voorbereiden op de wedstrijden in het tweede deel van het jaar. Helaas heb ik wel een tijdje terug een blessure opgelopen aan mijn voet, dus ik heb nog niet helemaal vol mee kunnen trainen. De loopoefeningen doe ik bijvoorbeeld wel mee. Maar het is wel geruststellend dat ik me nu rustig kan settelen en me kan voorbereiden dus dat is wel echt fijn.”

Tim heeft in zijn tijd in Amerika al gezien hoe erg de sport daar leeft: “Een heel groot verschil is dat je in Nederland vaak voor een club bent en dat is hier heel anders. Hier zijn mensen dus echt voor de universiteit die in je omgeving ligt. Ik ben bijvoorbeeld met mijn team, om geld op te halen, steward geweest bij de UT-games in Knoxville. Het was echt bizar om te zien hoe groot dat stadion was. En in het American Football stadion kunnen gewoon tachtigduizend mensen zitten, dat gaat eigenlijk echt helemaal nergens over, dat is gigantisch. En dat zijn dan stadions van een universiteit. De mensen leven hier echt voor de sport.”

Zijn omgeving reageerde erg positief op zijn stap naar Amerika, maar Tim wilde natuurlijk wel even de tijd nemen om afscheid te nemen. “Mijn ouders reageerden erg goed. Ze zijn zelf ook echt reizigers dus ze waren super enthousiast en vonden ook echt dat ik dit moest gaan doen. Het was wel wennen natuurlijk voor ze omdat ik dan ineens uit huis ben. Twee weken voordat ik ging, ben ik gestopt met werken zodat ik in die tijd nog even leuke dingen kon doen en afscheid kon nemen van vrienden en familie zodat ik er echt klaar voor was.”

Tim komt in een goed draaiend team terecht dat wel nog verder zal kunnen groeien de komende seizoenen. “De afgelopen jaren heeft mijn team het goed gedaan in de competitie en daarmee hebben ze zich vaak geplaatst voor het Conference toernooi, de beste acht teams mogen tegen elkaar spelen in toernooivorm. Ze zijn twee keer kampioen geworden in de competitie, maar in het toernooi hebben ze volgens mij niet de halve finale gehaald, dat is wel minder. Dus het doel is sowieso om kampioen te worden en het vervolgens goed te doen in het Conference toernooi.”

Buiten sportieve doelen heeft hij met zijn studie ook een duidelijk toekomstbeeld. “De studie die ik nu doe is vooral gericht op bewegingswetenschappen. Je kunt er veel kanten mee op maar mij lijkt een baan als fysio of personal trainer wel erg leuk. Het helpen van anderen en bezig zijn met sport lijkt me erg leuk. Ook kan ik het toepassen straks op mijn eigen sport natuurlijk en ik vind het leuk om erover na te denken.”

Op de vraag wanneer zijn avontuur geslaagd zou zijn, antwoordt Tim het volgende: “Het allerbelangrijkste is dat je plezier hebt. Maar wat ik voor ogen zie is als ik lekker veel mag voetballen, niet geblesseerd raak, dat ik het naar mijn zin heb en hopelijk kampioen worden en het conference toernooi winnen, dat zou het helemaal afmaken.”

 

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.