Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Awards

Thom Derks – Conference Player of the Year!

Thom Derks – Conference Player of the Year!

Op 8 november maakte Pennsylvania State Athletic Conference bekend dat Thom Derks, spits van Mercyhurst University, is uitgeroepen tot Conference Player of the Year! Thom Derks scoorde in de PSAC maar liefst 22 maal in 20 wedstrijden!

 

 

Thom Derks begon vol goede moed aan zijn tweede jaar bij de Mercyhurst Lakers. Het team dat vorig seizoen tot regular champion werden gekroond verloor aan het einde van dat seizoen veel seniors. Hierdoor schoof Derks op in de pikorde. Nog gemotiveerder en beter voorbereidt dan in zijn eerste jaar sloot hij begin augustus aan bij de voorbereidingen van de Lakers. De doelstelling voor het team was duidelijk – kampioenschap!

Een belangrijk jaar stond voor de deur waarin hij zelfs werd gebombardeerd tot captain van het men’s soccer team.  Hij liet het vertrouwen niet onbeschaamd. Waar hij vorig seizoen nog als winger en midfielder werd ingezet en hier en daar zijn doelpunt meepikte, mocht hij zich nu richten op de spits positie. Een keuze die head coach Nenad Vidakovic geen windeieren heeft gelegd. Derks ontwikkelde zich als een ware doelpuntenmachine. Thom Derks is dit seizoen simpelweg niet te stoppen. In 20 duels scoorde hij maar liefst 22 maal! Een ongekend hoog aantal. Hij schrijft hiermee geschiedenis door het huidige doelpunten record van de Lakers te evenaren! Daarnaast was hij goed voor 6 assists. In de PSAC wedstrijden scoorde hij in alle 11 duels.

 

 

 

De vooraf gestelde doelstelling is behaald. Naast regular season heeft captain Derks de playoffs in de Pennsylvania State Athletic Conference winnend weten af te sluiten. Ook in de final pikte hij, bijna vanzelfsprekend, zijn doelpuntje mee. Met de uitverkiezing tot Player of the Year tot gevolg! Een gigantisch compliment van KingsTalent gaat uit naar Thom Derks en deze super prestatie!

 

 

Vanaf deze week gaan de pijlen op de NCAA Nationals. Door de goede prestaties in de Conference heeft Mercyhurst zich weten te plaatsen voor de National Championships. In de eerste ronde treft Mercyhurst de Urbana Blue Knights. Het team van vriend Lars Blenckers en Jim Roberti. Ook dat beloofd een spannende pot te worden! Wij kijken ernaar uit…

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.