Stories

Terug naar het overzicht
Awards

Thom Derks PSAC Champion regular season

Afgelopen zaterdag heeft Thom Derks met zijn Mercyhurst University men’s soccer team de Pennsylvania State Athletic Conference regular season gewonnen. In het laatste reguliere duel van de conference trof het afgelopen zaterdag Millersville University. Millersville had voor de wedstrijd 27 punten bij elkaar gesprokkeld en was bij aanvang van de wedstrijd lijstaanvoerder, met 2 punten voorsprong op Thom’s Mercyhurst. Het regular PSAC season championship stond dus op het spel.

Mercyhurst, dat de afgelopen 3 jaren het regular season championship won, wist dus vooraf wat het te doen stond; Winnen! Mercyhurst ging als een speer van start. In de 5e minuut was het onze Dutchie Thom Derks die van zich deed spreken met schot van afstand dat via de paal binnenviel. Een wederom belangrijk aandeel van Thom in deze wedstrijd van het jaar. Alweer zijn 4e doelpunt van het seizoen! In de tweede helft kwam Millersville echter terug in de wedstrijd via een penalty, 1-1. Waarna Mercyhurst zelfs met een man minder speelden vanaf de 60ste minuut. De 90 minuten tikten weg. In USA college soccer is er, indien gelijkspel, sprake van overtime. 2×15 minuten. Amerikanen houden niet van boring gelijke spelen en dit is duidelijk in het voordeel van Mercyhurst. In de laatste minuut van 2e helft van verlenging weet Thom’s teamgenoot Joseph Korb uit een directe vrije trap het championship regular season binnen te slepen!

Even voor de duidelijkheid. Kampioenschap regular season wil zeggen dat Mercyhurst in regulier seizoen het beste is van de gehele PSAC conference. Dit geeft nog geen garanties voor de nationals. De beste 4 teams in de conference plaatsen zich namelijk voor de playoffs.  Wel is het voordeel van kampioen regular season dat men de playoffs mogen hosten, oftewel het thuisvoordeel hebben. Deze playoffs gaan as dinsdag 3 november reeds van start.

Klik hier om de statistieken (“current season”) van Thom Derks afgelopen seizoen te bekijken. 0,27 doelpunt per wedstrijd is een keurig gemiddelde als aanvallende middenvelder.

Ook Lars Blenckers’ Urbana University zal zich plaatsen voor de Mountain East Conference playoffs. Met nog een wedstrijd te gaan bezetten zij de 3e plaats, wat recht geeft op een playoff ticket.

Als KingsTalent zijn we trots op deze uitstekende resultaten!