Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Thierry van den Bergh tekent bij Shawnee State University

Thierry van den Bergh tekent bij Shawnee State University

De ervaren voetballer die onder meer uitkwam voor PEC Zwolle zal zich aankomende zomer opmaken voor een buitenlands avontuur bij de Shawnee Bears in Portsmouth, Ohio.

 

Thierry van den Bergh begon zijn carrière op vierjarige leeftijd bij zijn lokale voetbalclub in Zwolle. Op zijn tiende werd hij gescout door PEC Zwolle waar hij acht jaar in de jeugdopleiding heeft gespeeld. Met PEC Zwolle won hij het kampioenschap met het O17 team in 2017. Daarna besloot hij dat het tijd was voor iets nieuws: DVS’33, een club uit de derde divisie. Daar werd hij uiteindelijk aanvoerder in het O19 team en werd hij kampioen in seizoen 2018-2019.

De jonge Van Den Bergh kan op meerdere plekken op het middenveld uit de voeten, maar zijn lievelingspositie blijft toch mid-mid. Daarnaast is hij tweebenig, creatief en heeft hij een neus voor de goal.

 

Anno 2020 heeft Thierry een nieuwe uitdaging op zijn pad gekozen: zijn studie en voetbal combineren in Amerika. Met zijn toekomstige universiteit, Shawnee State, sprak hij over zijn verwachtingen: ‘’Ik ben erg enthousiast en ik kan niet wachten om te beginnen bij SSU. Iets waar ik daarnaast erg naar uitkijk is het leren kennen van nieuwe culturen en nieuwe mensen uit verschillende nationaliteiten.”

Ook spelen er enkele Nederlandse jongens bij Shawnee State waaronder Kevin de Lange en Mark de Graaf.             ”De Nederlandse boys die er al spelen stelde me gelijk op mijn gemak, net als Ryan Warner.

Wat hij hoopt te bereiken bij Shawnee State?                                                                                                                               ”Ik hoop mijn steentje bij te kunnen dragen aan het team en mijn kwaliteiten te laten zien. Het lijkt me overigens geweldig om de Conference te winnen en ik kijk uit naar een mooi avontuur!”

Klik op deze link voor de het hele gesprek met zijn toekomstige school!

Wij wensen Thierry heel veel succes bij de Shawnee Bears en zullen jullie op de hoogte blijven houden van zijn belevenissen in het grote Amerika!

 

 

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.