Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Updates

The diary of – Jet Trimborn (Virginia)

The diary of – Jet Trimborn (Virginia)

Deze zomer verruilde Jet Trimborn haar hockeycarrière in Nederland voor een nieuw avontuur bij de Virginia Cavaliers in Amerika. Hier wordt ze de nieuwe keepster van de school uit Charlottesville, Virginia. Eind september wist Jet haar allereerste award binnen te slepen. Een prestatie van formaat! Deze week neemt de keepster ons mee in een week uit haar American Dream.

Saturday 01/10

Gisteren hadden we een belangrijke wedstrijd tegen Louisville, de nummer 5. We speelden thuis en wonnen met 2-0 na een spannende wedstrijd. Vandaag hebben we een ochtendtraining, dus staan we om 10 uur op het veld. Omdat we morgen weer een wedstrijd hebben, is het een rustige training en trainen we vooral op corners. Om 1 uur is de training afgelopen. We hebben onze eigen kleedkamer op de training grounds en onze sportkleding wordt verzameld in een grote bak en voor ons gewassen. Dat is heel fijn! Bij de training grounds is ook een soort kantine waar je sportdrankjes, powerbars, en andere sportvoeding kan krijgen. Daar haalde ik een bagel en ging ik nog wat huiswerk doen. Ondanks dat ik afgelopen week de laatste midterms had en het nu fall break is, heb ik toch een aantal deadlines. In de avond haalden we met een aantal teamgenoten pasta en hielden we een filmavondje.

Sunday 02/10

Vandaag is gameday, dus we starten de dag met een pre-game meal met het team op de training grounds. Daarna hebben we nog wat tijd voor school en een aantal teammeetings. Deze gaan over de aanpak van de wedstrijd en over specifieke situaties zoals corners of spelers waar we op moeten letten. We spelen tegen William and Mary, de nummer 19. De hele wedstrijd bleef het spannend, tot het laatste kwart, toen we 3 keer wisten te scoren. Er zaten best veel mensen op de tribune, zoals andere sporters en ouders van Amerikaanse teamgenootjes. Ook worden alle wedstrijden ge-livestreamed, dat is super leuk voor het thuisfront. Na de wedstrijd ging ik studeren met wat teamgenoten bij Gritt, een supergezellig koffietentje waar we graag zitten. Morgen is er geen school dus in de avond eten we gezellig met het team bij Boylan, een van de leukste bars in Charlottesville.

Monday 03/10

Normaal gesproken is er gewoon les op maandag, maar door fall break zijn er geen lessen en zijn alle niet-atleten naar huis dit weekend. Ondanks dat ik geen les heb moet ik toch vroeg op. Ik moet om 9 uur bij de nutritionist zijn, hier meten ze altijd een aantal dingen, zoals gewicht, spiermassa en vetpercentage, en als het nodig is kan deze informatie worden gebruikt om je voeding aan te passen. Hierna ging ik weer met teamgenoten koffiedrinken en studeren bij Gritt. Om 15 uur hadden we training en aansluitend een teamlift, we hebben twee keer per week teamlift. Doordeweeks eten we ’s avonds bij JPJ, de dining hall voor atleten. Deze dining hall is beter afgestemd op de voedingsstoffen die atleten binnen willen krijgen en een stuk gezonder en verser. Ook is het super leuk om alle andere atleten daar te zien.

Tuesday 04/10

Omdat we nog vrij hebben door fall break beginnen we de dag met een ochtendtraining om 9 uur. Ik ben keeper en vind het fijn om 1 of 2 keer per week een individuele training te doen, normaal moet dit vroeg voor mijn lessen, maar vandaag doe ik dit na de training. Om 13 uur was ik klaar, en haalde ik even lunch bij Corner Juice, een broodjeswinkel met Nederlandse eigenaren. De rest van de middag gingen we weer studeren. ’s Avonds gingen we met een aantal teamgenoten naar een wedstrijd kijken van het soccer team.

Wednesday 05/10

Vandaag moet ik (helaas) weer naar school. Ik heb altijd om half 10 mijn eerste les. Ik sta dan om half 9 op, en eet in m’n kamer. Ik deel mijn kamer met een roommate. Dat is soms wel even aanpassen, maar ook heel gezellig. Hierna scooter ik naar de eerste les, ik heb eerst een biology lab. Bij dit vak kijken we naar ons eigen DNA en doen we daar onderzoek naar. Hierna heb ik astronomy tot 13 uur en ga ik lunchen met Izzy, een van de andere Nederlandse eerstejaars uit ons team. Om 5 uur heb ik een afspraak met m’n mentor. Die zorgt ervoor dat ik alle vakken op orde heb en geen toetsen of deadlines mis. Ook helpen ze met inplannen van studie-uren omdat we veel lessen missen met het reizen. ’s Avonds aten we weer bij JPJ en daarna pakte ik mijn tas in voor de reis de volgende dag.

Thursday 06/10

Vandaag vertrekken we naar Durham om een wedstrijd te spelen tegen Duke. De bus vertrekt om 11 uur, dus ik ga in de ochtend nog naar mijn les. Ik begin donderdag met een Chemistry expo, in deze les werk je in een groepje om de stof die je tijdens de lectures krijgt beter te begrijpen aan de hand van opdrachten. Na de les moest ik snel richting de bus. De reis duurde 3 uur. In de bus kletsten we een beetje en sommigen werkten nog aan school. Eenmaal aangekomen gingen we direct naar het hockeyveld om een korte training te doen. Om 6 uur zijn we in het hotel aangekomen en gingen we even snel douchen om vervolgens naar een restaurant te gaan en te eten. Terug van het eten moest ik nog een opdracht afmaken en inleveren en daarna ging ik op tijd naar bed.

Friday 07/10

De wedstrijd is pas om 18 uur, dus we hebben een rustige dag in het hotel. We beginnen met ontbijt om 9 uur. Daarna gaan we met het team een rondje lopen en na de wandeling hadden we meetings. Om 1 uur gingen we lunchen en daarna was er tijd voor treatments en studie. Om half 5 gingen we richting het veld. We speelden een hele spannende wedstrijd doe we uiteindelijk met 3-2 wonnen. Na de wedstrijd gingen we douchen en de bus in.  De busrit duurde ongeveer 4 uur en we waren rond 12 uur ’s avonds terug in Charlottesville.

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.