Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Updates

The diary of – Jasmijn Damman (UConn)

The diary of – Jasmijn Damman (UConn)

Deze zomer vertrok Jasmijn Damman naar University of Connecticut. Hiermee laat ze MHC Laren achter zich voor een avontuur bij de Huskies van UConn. Hier gaat zij haar passie hockey combineren met haar studie. Deze week neemt de middenvelder ons mee in haar week als student-athlete bij de school uit Connecticut. 

Sunday 11/09 OFF DAY

Vandaag heb ik een off day. Dat houdt in dat we niet hoeven te hockeyen. We hebben een keer per week een off day, zodat ons lichaam kan herstellen van het weekend. Ik heb dit weekend een wedstrijd gespeeld tegen Delaware. Het was een hele bijzondere overwinning, een wedstrijd als deze heb ik nog nooit eerder meegemaakt. Wij stonden 3-0 achter met nog 10 minuten te spelen. Tot mijn verbazing hebben wij om precies te zijn in 2 minuten en 19 seconden 3x gescoord. In overtime maakten wij de 4-3. Vandaag heb ik niet zo veel op de planning. Ik ben ingepland voor een massage, zodat mijn spieren weer een beetje kunnen ontspannen. Verder heb ik huiswerk gemaakt en een paar wasjes gedraaid, dat hoort er ook bij 🙂

Monday 12/09

Uconn, CT

De week is weer begonnen. Op maandag heb ik altijd maar één les. Wij moeten 6 uur per week naar een studieruimte, dus op de maandag ben ik daar veel te vinden. Om 2:00 uur ging ik naar de locker room om mij klaar te maken voor de training. We hebben altijd eerst een half uur videobespreking. Daarna hebben we een workout van 45 minuten en dan training van meestal 2,5 uur. Ik was om 5:30 uur klaar met trainen en ging daarna douchen en avondeten. Daarna heb ik nog wat schoolwerk gedaan met teamgenoten. Toen ik klaar was liep ik terug naar mijn dorm om te relaxen.

Tuesday 13/09

Uconn, CT

Mijn wekker ging om 7:00 uur, ik ging ontbijten met mijn kamergenoot en wij liepen samen naar onze eerste les. Ik had 2 lessen tot 11:00 uur. Daarna had ik een lange pauze van 1,5 uur, ik ga dan meestal naar de Student Union. Dat is zegmaar de kantine van de universiteit, we hebben daar de subway en de dunkin donuts bijvoorbeeld. Meestal zijn daar wel teamgenoten of andere sporters die ik ken, te vinden. Na mijn pauze heb ik nog een les tot 1:45 uur. De videobespreking begint om 2:00 uur, maar mijn les is tot 1:45 en ik moet een kwartier lopen vanaf mijn les dus ik moet op dinsdag altijd een beetje haasten.

Wednesday 14/09

Uconn, CT

Ik stond weer om 7;00 uur op voor mijn eerste les vandaag. Ik had twee lessen vandaag. Tussen mijn lessen had ik een pauze van een uur. Meestal gebruik ik die tijd om met mijn familie te bellen of huiswerk te maken. Daarna ging ik weer naar mijn les. Na mijn les had ik een afspraak met mijn study advisor. Ik heb elke week een afspraak met hem om te praten over hoe het gaat met school en of ik ergens moeite mee heb. Hij regelt ook bijles voor mij als ik dat nodig heb. Je wordt bij mij op school daar erg goed in ondersteunt, omdat wij een druk schema hebben. Na mijn afspraak ging ik direct door naar mijn videobespreking, daarna had ik weer een workout in de gym en hockey training. Vervolgens ging ik douchen en mijn tas pakken met hockeyspullen, want morgen ga ik reizen naar Old Dominion. We gaan vliegen, omdat het te ver is met de bus. Wij spelen vrijdag tegen Old dominion en Zondag tegen William & Mary. Nadat ik dat had gedaan, liep ik naar de dining hall om avond te eten. Tot slot heb ik nog huiswerk gemaakt met een teamgenoot. Ik heb de rest van mijn spullen gepakt en toen was het tijd om te gaan slapen.

Thursday 15/09

ODU, VA

Vandaag vertrokken wij rond 8:00 uur met de bus richting het vliegveld van Hartford. Het was een hele ervaring om te vliegen met het team, het verliep heel soepel en we waren erg snel bij de gate. We hadden eerst een korte tussenstop in Baltimore en toen vlogen wij door naar Norfolk in Virginia. Toen wij waren geland stond er een bus voor ons klaar. Wij reden direct door naar Old Dominion om te trainen. Wij hadden een lichte training en trainden vooral veel op de corners die wij gingen gebruiken in de wedstrijd. Toen gingen we naar het hotel om te douchen. Vervolgens hadden wij nog een online meeting met een mental coach. Hij heeft ons geholpen om ons voor te bereiden op de wedstrijd. Na die tijd hadden wij tijd om te relaxen.

Friday 16/09

ODU, VA

Vandaag is het de dag van de wedstrijd, het is onze eerste conference wedstrijd. Ik speelde tegen een teamgenoot van mij, waar ik twee jaar mee heb gespeeld bij Laren. Wij zaten vorig jaar in hetzelfde voorbereidingsproces om in Amerika te komen. Wij praatten ook regelmatig over hoe het er voor stond en wat wij nog moesten regelen. Wij keken er ook erg naar uit om tegen elkaar te spelen. Het was zo gek dat het moment dan eindelijk zo ver was en dat je elkaar ziet aan de andere kant van de wereld. Het was een spannende wedstrijd. Wij kwamen met 1-0 voor, maar in het laatste kwart maakten zij de 1-1. Wij moesten overtime spelen. In de eerste 10 minuten van de overtime werd er niet gescoord, dus er werden nog 10 minuten gespeeld. Wij scoorden uiteindelijk de goal en namen de overwinning mee naar huis.

Saturday 17/09

W&M, VA

In de ochtend reden wij een uurtje richting William & Mary University. Om 12 uur stond ik weer op het hockeyveld voor een training. Wij hebben strafcorners en de opbouw getraind. Na die tijd gingen wij weer terug naar het hotel om te douchen en lunchen. Onze coach had een escape room voor ons geboekt, omdat wij verder niks op de planning hadden die dag. Dat was een leuke teamactiviteit. Toen was het weer tijd om avond te eten. Vervolgens hadden wij een presentatie avond met ons team, wat elk jaar wordt gehouden. Wij hadden een groepje met alle freshmen. Wij mochten zelf een onderwerp kiezen en dan is het de bedoeling dat je elkaar gaat roasten; wij hebben heel hard gelachen die avond.

Sunday 18/09

W&M, VA

Vandaag is het weer Gameday! Ik zat om 8 uur aan het ontbijt en daarna hadden wij wedstrijdbespreking. Vervolgens gingen we alle koffers en tassen in de bus laden en reden richting het veld. Eerst gingen wij ons omkleden in de locker room en toen was het tijd om het veld op te gaan. Wij hebben een goede wedstrijd gespeeld en met 3-1 gewonnen. Wij hebben nu vier wedstrijden op rij gewonnen. En van de zeven wedstrijden die wij hebben gespeeld, hebben wij er maar eentje verloren. Na afloop van de wedstrijd hebben wij gedoucht en gingen wij weer de bus in, waar onze lunch klaar lag. Als wij moeten reizen mogen wij altijd eten uitzoeken van een menukaart en dat wordt dan voor ons besteld, zodat wij direct weer terug kunnen rijden naar UConn. Om half 3 waren wij op het vliegveld van Norfolk om weer terug te vliegen naar Connecticut. Dit weekend was een hele gave ervaring!

 

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.