Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

Steven Bliemer bereidt zich voor op zijn eerste seizoen in de VS

Steven Bliemer bereidt zich voor op zijn eerste seizoen in de VS

Steven neemt ons mee in zijn voorbereiding op zijn eerste seizoen in de Verenigde Staten. De middenvelder beschrijft hoe een week uit de preseason eruit ziet:

 

 

 

In dit stukje zal ik een week beschrijven zoals die er voor mij op dit moment uit ziet bij CCU. Deze week ziet er iets anders uit dan de voorgaande 2 weken preseason. Deze 2 weken trainden we namelijk 2 keer per dag van 6:00 tot 8:00 uur en van 13:00 tot 16:00 uur. Dit was goed te doen doordat we tussen de 2 trainingen in konden slapen. Na het diner om 17:00 hebben we nog tijd genoeg om wat te trainen in de gym. Vervolgens ging ik meestal na wat vrije tijd met teamgenoten al om 21:00 uur mijn bed in, waar mijn ogen al snel dicht vielen.

 

Monday 08/12

Om 5:00 uur gaat de wekker, snel tandenpoetsen en mezelf opfrissen om vervolgens om 5:20 op de parkeerplaats te zijn waar de bussen vertrekken. Omdat er op onze campus geen football/soccer velden zijn, trainen we bij een middelbare school en een wat verder gelegen trainingsveld. Om ongeveer 5:40 komen we aan bij het trainingsveld waar we vervolgens om 6:00 kunnen starten met trainen. Om 8:00 uur nat van het zweet terug de bussen in en terug naar de campus om te douchen en te ontbijten in de cafetaria. Vandaag heb ik early week classes doordat ik in Nederland nog geen religieuze vakken heb gehad. Dit religieuze vak heb ik de hele week van 9:00 tot 15:00 uur, met van 11:30 tot 13:00 uur een lange lunchpauze. Na school kort wat huiswerk wat eigenlijk niet veel voorstelt vergeleken met Nederland. De rest van de dag zijn we vrij om te doen wat we willen. Zo kunnen we een ijsbad nemen, wat Fifa spelen of even downtown Cincinnati ingaan.

 

Tuesday 08/13

Doordat voor de meeste soccer players school al is begonnen, hebben we geen ochtend training meer en hebben we dus tijd om rustig te ontbijten en naar de les te gaan. Na de les even kort wat huiswerk om vervolgens naar het Eagles Nest te gaan, een plek waar iedereen op campus wat kan hangen. Hier wordt getafeltennist, videogames gespeeld, en vooral veel onderling gepraat tussen verschillende sporters van allerlei sportteams. Na het diner weer even wat vrije tijd, om 20:00 uur vertrekken de bussen naar de training om vervolgens tot 23:00 uur te trainen. Tijdens deze eerste avond training wordt voor het eerst een oefenwedstrijd gespeeld tussen de beoogde basiself en de wisselspelers. Wat me al wel eerder opviel was het grote verschil in niveau tussen spelers. Dat bleek ook uit deze oefenwedstrijd waar de wissels werden overlopen. Maar met 35 spelers in 1 selectie moet er ook wel verschil zijn in kwaliteit.

Na deze training snel terug naar de campus om te douchen en mijn bed in te duiken.

 

Wednesday 08/14 Thursday 09/15

Deze 2 dagen zien er eigenlijk hetzelfde uit als de dinsdag omdat we nog in de ‘early week classes’ week zitten. In de vrije tijd zijn we met wat teamgenoten even naar een Walmart gegaan om wat spullen en eten te kopen voor onze kamer op de campus. Ook hebben we wat gegeten bij Canes (aanrader), de gefrituurde kip die je hier voorgeschoteld krijgt is niet te vergelijken met de KFC kip in Nederland.

 

Friday 09/16

Laatste dag van de early week classes dus is het een wat rustigere dag dan de voorgaande dagen. Vandaag hebben we geen training omdat we een wedstrijd hebben tegen een andere school uit Kentucky.

 

 

Saturday 09/17 Sunday 09/18

Beide dagen zijn we deze week vrij omdat de wedstrijd was verplaatst van zaterdag naar vrijdag. Hierdoor alle tijd om wat met vrienden en familie te facetimen en leuke dingen te doen in de stad. Ook was er ruimte voor een klein huisfeestje wat erg leuk was om is mee te maken.

 

 

 

Dit was mijn week in bij het men’s soccer team van CCU. Overigens zal de rest van het semester er qua schooluren er wat rustiger uitzien dan deze week, omdat in deze week een vak wat eigenlijk een heel semester duurt in 1 week wordt afgerond. Als jij ook de stap naar de VS wilt wagen, hoop ik dat dit je een beetje inzicht geeft in hoe een week van een student-athlete eruit ziet.

 

Bedankt voor je tijd, Steven. Succes bij de CCU Eagles!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.