Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Stan de Vries wordt een Union Bulldog!

Stan de Vries wordt een Union Bulldog!

Na een enorm kleurrijke voetbalcarrière in Nederland is het tijd voor de volgende stap voor Stan de Vries. Hij gaat zich binnenkort aansluiten bij Union University en wij zijn erg benieuwd naar wat de aanvallende middenvelder kan toevoegen aan het team uit Tennessee.

 

Stan begon met voetballen bij VV Maarssen toen hij vijf jaar was. Al snel werd hij gescout door FC Utrecht, waar hij zelfs de laatste selectie rondes wist te behalen. Naast FC Utrecht heeft Stan nog stages weten te lopen bij Vitesse, Almere City, FC Groningen en de Graafschap. Verder is Stan nog geselecteerd voor het talenten team, waarvoor hij aanvoerder was gemaakt, waar hij wedstrijden mocht spelen tegen professionele jeugdteams! Hier bleef het allemaal niet bij, want later is Stan nog gescout voor ADO Den Haag.

Hierna was het tijd voor de volgende stap en maakte hij een transfer naar Elinkwijk, waar hij twee seizoenen zou gaan spelen. Een van de twee seizoenen was hij aanvoerder. Na Elinkwijk stapte Stan over naar Argon, waar hij twee jaar lang basisspeler en aanvoerder was. In deze twee seizoenen speelde hij 41 wedstrijden, waarin hij 15 keer wist te scoren en maar liefst 31 assists wist te geven! In het seizoen 2019/2020 maakte hij zijn laatste overstap naar RODA’46, ook hier kreeg hij de aanvoerdersband.

 

Stan is een echte leider, dat is wel te merken aan de aantal seizoenen dat hij een aanvoerdersband heeft mogen dragen. De aanvallende middenvelder kan ook op de vleugels én verdedigend op het middenveld uit de voeten. Hij heeft een subliem inzicht en beschikt over een fantastische pass, niet gek dat hij 31 assists wist te geven in slechts 41 wedstrijden. Met zijn techniek komt hij makkelijk een mannetje voorbij en zijn afstandsschoten zorgen voor de nodige dreiging. Ook in duels is Stan niet makkelijk te verslaan, met een goede kopbal in huis.

 

In Tennessee zal Stan zich aansluiten bij zijn nieuwe teamgenoot Maarten Brands! Het nieuwe team van Stan, the Bulldogs van Union University, kennen een wisselvallig seizoen. In 16 wedstrijden wisten zij even vaak te winnen als te verliezen. Met meer tegengoals dan goals voor in het afgelopen seizoen, hebben ze besloten Stan in huis te halen om meer kansen te creëren die tot doelpunten leiden.

Met meer dan 100 aangeboden opleidingen en ruim 3,000 studenten komt Stan op een geweldige nieuwe universiteit terecht. Studenten komen uit maar liefst 48 staten en 15 verschillende landen. Union University is opgericht in 1823 en ligt in Jackson, Tennessee.

Wij wensen Stan enorm veel plezier en succes toe! Wil jij meer van dit soort artikelen lezen? Check onze instagrampagina: @kingstalentnl

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.