Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

Simon van Rheeden (AUM) … First Weeks

Simon van Rheeden (AUM) … First Weeks

Simon van Rheeden vertrok op 6 augustus naar Auburn University at Montgomery in de staat Alabama. Vandaag zal het zomerse kwik hier de 35 graden aantikken met een luchtvochtigheid van 86%!  Onder deze zomerse omstandigheden zijn de eerste wedstrijden afgewerkt en de school begonnen. Kortom snel even contact met Simon om terug te blikken op zijn start van de American Dream…

 

Je zit alweer bijna twee weken in the States. Hoe bevalt het je?
Ja echt heel erg goed! Bij ons is de school 15 augustus al begonnen, en alles gaat eigenlijk automatisch. Ik heb samen met Tiuri en twee Amerikanen prima kamergenoten, en mijn Engels wordt ook al steeds beter. Ik heb veertien uur les in de week in vier dagen tijd, omdat ze op vrijdag hier geen school hebben.

 

Kan je wat meer vertellen over je school & omgeving?
De campus waar we op zitten is echt schitterend. Alles hier is erg schoon, en mooi onderhouden. We hebben allemaal een prive kamer, een gezamenlijke woonkamer, en twee badkamers voor vier personen. Alle gebouwen zijn nieuw, en het zwembad en de sportschool zijn echt veelste mooi voor woorden. De gymzaal en het voetbalveld zijn ook echt net als in de films. Tiuri en ik knijpen ons elke dag even in de arm omdat we hier zijn. Het enige nadeel is Alabama, maar tegelijkertijd ook een voordeel! Het is hier zo ongelooflijk warm dat ik de eerste dagen verkouden ben geworden. Het is binnen veel kouder dan buiten, dus als je getraind heb dan zweet je zo erg dat alles nat is. Als je dan naar binnen gaat is het zo koud dat het kippenvel op je arm staat. Voor de rest heb ik nog niet meer gezien dan een paar plaatselijke restaurants en de Walmart.

 

https://www.youtube.com/watch?v=knloQIZCnuw&feature=youtu.be

 

Hoe zag je eerste week/weken eruit? Wat heb je zoal gedaan?
Wij hadden maar een heel korte pre-season, van vijf dagen, drie keer per dag trainen, en vooral veel hardlopen. Daarnaast hebben we al twee wedstrijden gespeeld.  School is nu begonnen, dus dat betekent in de ochtend en in de avond les en in de middag trainen. Daarna nog naar de sportschool en dan naar het zwembad. Soms heb je ook nog even tijd voor huiswerk, of skype naar het thuisfront!

 

Hoe ziet er een dag als student-athlete op een college uit?
Als je opstaat eet je cereal, het liefst zou ik iets anders eten, want het is er bij veel teamgenoten al even hard weer uitgekomen na looptrainingen. Daarna ga je naar je klas, en dan dragen de Amerikanen al hun voetbalkleding om te laten zien dat ze in het voetbalteam zitten. Je kan trouwens de Europeanen gelijk onderscheiden, want die Amerikanen hebben echt geen kledingsmaak op de campus. Dan eet je in de cafetaria, ga je naar de fysio’s en daarna begint training. Na de training ga je douchen, in een ijsbad, naar de sportschool en daarna gelijk het zwembad in. Na het zwemmen ga je eten, en als je nog les hebt, dan ga je daar nog heen.

 

Heb je leuke teamgenoten? Hoe groot is het team?
Ons team bestaat uit drieëntwintig jongens en een indrukwekkende staff met 1 hoofdtrainer, twee assistent trainers, twee fysio’s, een fotograaf, en een man die alle statistieken bij houdt. Mijn teamgenoten zijn allemaal goede gasten. We hebben dertien nieuwkomers, dat is dus wel een grote groep. Ik ben benieuwd hoe de verhouding gaan zijn, want sommige Amerikanen zijn zwak. We hebben zeven hele goede spelers, en vijf hele zwakken, de rest zit er allemaal tussen in.

 

 

 

Is pre-season zwaar? Hoe is de intensiteit?
Bij ons duurde pre-season maar zes dagen. De eerste dag werd alles opgemeten, en gekeken of je geen fysieke ongemakken had. en moest je zorgen dat al het papierwerk in orde was.

 

De vijf dagen erna hebben we drie keer op een dag getraind, dat was wel heel pittig. We hebben 1 training vrij gekregen en toen gingen we bowlen met het hele team. In de ochtend moesten we loopschoenen aan doen en gingen we alleen maar rennen. Dat was om 6 uur s’ochtends, en dan om 11 uur s’ochtends deden we een beetje techniek en ook rennen. Om 7 uur s’avonds speelde we 11 tegen 11. Het was zo pittig. Je zweet je hier echt kapot. Ik heb nog nooit zoveel water gedronken zonder te plassen. Iedereen hield het aardig vol. Die Amerikanen die blijven gaan, wat er ook gebeurd. Echt wel heel vet.

 

 

 

Wat is het niveau?
Er is behoorlijk verschil in niveau. Het niveau is bij sommige echt heel hoog en bij andere weer zwak. We hebben nog niet veel wedstrijden gehad, dus ik kan er nog niet veel van zeggen. 1 september begint het seizoen en dan zal blijken waar we staan als groep.

 

Wat valt je op? Waar kijk je van op? Bijzondere dingen meegemaakt?
Het is hier zo professioneel, het is echt bizar. Alles wordt voor je geregeld en alles is voorhanden. Zowel de accommodatie als de begeleiding en manier van aanpakken. Enkele voorbeelden zijn bijvoorbeeld onze eigen spelersbus(!), fysioruimten, ijsbaden, Er zijn alleen wel echt heel veel dikke mensen op de campus. En Amerikanen kunnen echt geen autorijden.

 

 

 

Wat staat er de komende weken op het programma?
Donderdag spelen we nog een oefenwedstrijd, net als volgende week zaterdag. En dan vanaf 1 september gaat het allemaal beginnen. Voor de rest alleen maar school en trainen.

 

Nog nabranders:)?
Nee, alleen de eerste dagen een klein beetje een jetlag gehad.

 

KingsTalent wenst Simon veel succes in de verdere voorbereiding en competitie! Voor meer achtergronden over Simon check
Simon van Rheeden signs at Auburn University at Montgomery AL
Even voorstellen … Simon van Rheeden

 

 

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.