Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Towson University haalt top keeper binnen met Tess Okkerse

Towson University haalt top keeper binnen met Tess Okkerse

De 17-jarige keepster uit Gouda staat dit seizoen nog in het doel van NHC IJssel maar gaat in de zomer de stap maken naar de VS! De voormalig keepster van de Nederlandse B gaat het team uit Towson een kwaliteitsinjectie geven waar ze verder op kunnen bouwen.

 

Tess is begonnen met hockeyen in de F’jes bij GMHC waar ze in de MD1 begon met keepen. Een carrière switch die goed uitpakte voor de rechtshandige speelster. Dat ze talent had op doel was snel te zien waardoor ze maar een jaar C heeft gespeeld en vervroegd naar de B is gegaan. In het seizoen 2015-2016 speelde Tess zich in de kijker bij de Nederlandse B jeugd waar ze een periode gekeept heeft. Tess maakte een goede groei door en dit viel ook bij NHC de IJssel op. Het seizoen 2016-2017 maakte ze de stap hogerop naar de club uit Nieuwerkerk. Hier speelt Tess nu in de A1 waar ze met haar teamgenoten in de Super A speelt.

 

Een goede keeper is niet alleen goed op goal maar kan ook zijn verdediging sturen. Het coachen van teamgenoten binnen de cirkel is een van de kern kwaliteiten van Tess. Naast het goed zetten van haar verdediging is Tess goed in de 1 op 1 situaties zoals tijdens de shoot-outs. Een belangrijke kwaliteit in het hedendaagse hockey waar shoot-outs aan de orde van de dag zijn. Doordat Tess beschikt over het inzicht om goed uit te komen en een goede sliding in huis heeft is het voor iedereen lastig om haar uit te spelen.

Towson University heeft goede faciliteiten, zo is het veld waar Tess volgend seizoen op speelt nog geen jaar oud. Coach Jackson is het team nog aan het opbouwen na vorig seizoen haar tweede seizoen gecoacht te hebben. Met Tess haalt de coach een goede fundering binnen waar ze verder op kan bouwen. Tess speelt in haar team met weinig internationale invloeden waardoor ze de Nederlandse school misschien wel kan introduceren in Towson.

 

Wij wensen Tess heel veel succes met zowel het keepen als het studeren bij Towsun University. Wij blijven haar op de voet volgen en brengen je de laatste nieuwtjes. Ben jij ook geïnteresseerd in een Amerikaans avontuur? Sign up now!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.