Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Max Jasper sluit zich aan bij Olivet Nazarene University

Max Jasper sluit zich aan bij Olivet Nazarene University

De 19-jarige aanvallende middenvelder van ACV Assen gaat de hoofklasse verlaten voor een avontuur in Amerika! Hij gaat spelen bij Oliver Nazarene University, onder de rook van Chicago. Een droom die in vervulling gaat voor Max Jasper. Met zijn goals en assists gaat de blonde youngster een belangrijke speler voor het team gaan worden.

 

Max is op zijn vijfde begonnen met voetballen bij ACV in Assen waar al snel bleek dat hij talent had. Bij de overstap naar de E werd hij benaderd door FC Groningen waar hij 2 jaar in een talenten traject speelde. Na deze jaren keerde hij terug bij ACV waar hij na een tijdje van belangrijke waarde werd. Zo werd hij in de B topscorer als eerste jaars B speler en maakte hij dat jaar al de stap naar de A waar hij een vaste waarde werd. Op 17-jarige leeftijd trainde hij vast mee bij de selectie waar sinds dit seizoen officieel onderdeel van uit maakt.

 

Als creatieve en aanvallende middenvelder weet Max vaak het net te vinden wat zeker een kracht van hem is. Zijn inzicht en goede passing zijn echter zijn kern kwaliteiten, hierdoor komen zijn teamgenoten vaak in een goede positie. Max is tweebenig wat hem een zeer gevaarlijke speler maakt zo kan hij uit alle hoeken en standen tot een goede pass of goed schot komen. Door dat hij gewend is om op jonge leeftijd al met oudere te spelen heeft hij hier zijn training op aangepast. Zo is hij al gewend om extra te trainen in de sportschool en let hij op zijn voeding. Dit zijn 2 dingen die in Amerika goed van pas komen.

 

Max komt te spelen bij Olivet Nazarene University uitkomend in de Chicagoland Collegiate Athletic Conference waar het elk jaar voor de titel strijd. Een ploeg waar al een aantal Nederlandse jongens spelen en gespeeld hebben. Met het vertrek van Jurren van der Gun is het team opzoek gegaan naar een nieuwe sterspeler die ze hebben gevonden in Max. ONU doet ieder jaar mee om de prijzen en heeft mooie faciliteiten waardoor Max het wel naar zijn zin gaat hebben. Samen met nieuwe teamgenoten Job Derksen (HSC’21) en Mike Giannotta (Halsteren) gaan de Tigers op zoek naar prijzen. Na enkele jaren de nationals bereikt te hebben, willen de Tigers dit jaar een flinke run maken in het national championship. De finales worden dit jaar in Los Angeles gespeeld. Een mooi doel dachten we zo!

 

Wij wensen Max veel succes! Natuurlijk blijven wij zijn acties op de voet volgen. Ben jij net als onze talenten geïnteresseerd in een Amerikaans avontuur?
Ook interesse om in Amerika studie en topsport te combineren? Onderzoek je mogelijkheden… Wij spreken je graag.

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.