Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Martijn Kuijs gaat spelen voor de Tiffin University Dragons

Martijn Kuijs gaat spelen voor de Tiffin University Dragons

Na het vertrek van Tom Maas bij Tiffin University was de zoektocht naar een waardig opvolger gestart, deze hebben ze gevonden in Martijn Kuijs. De aanvallend ingestelde middenvelder gaat proberen een beslissende factor te worden voor de Dragons. Wij hebben er al het vertrouwen in dat Martijn het team gaat versterken.

 

De 21-jarige speler van RKVV DEM heeft al voor verschillende clubs gespeeld voordat hij dit jaar het kampioenschap in de Hoofdklasse A pakte. Martijn begon zijn carrière bij zijn lokale club Vitesse 22 uit Castricum. Hij speelde hier in de F’jes en E’tjes waarna hij gescout werd door AZ Alkmaar. Voor deze profclub speelde hij 3 jaar, twee jaar in de D en een jaar in de C. Hierna maakte hij de stap naar RKVV DEM waar hij tot de dag van vandaag speelt. In deze jaren heeft hij verschillende mooie prijzen gepakt met als kers op de taart het kampioenschap in de Hoofdklasse dit seizoen.

Martijn is met zijn ruim 1,90 een lange middenvelder die makkelijk het doel weet te vinden. Hij heeft een goede techniek waardoor hij zijn tegenstander te snel af is. Daarnaast beschikt de middenvelder over een fantastisch overzicht waarmee hij niet alleen de ruimte voor hem zelf ziet, maar ook voor zijn teamgenoten. Het loopvermogen van Martijn is top waardoor hij in Amerika weinig moeite moet hebben met het fysieke spel. Dat martijn makkelijk het doel weet te vinden bewijst hij al meerdere jaren zo is werd hij vorig seizoen nog topscorer in de nacompetitie.

Bij Tiffin University krijgt Martijn de taak om Tom Maas op te volgen die vorig seizoen voor de Dragons speelde. Tiffin is de huidig kampioen van de G-MAC conference en is gebrand om deze titel weer te pakken. Met Martijn in de gelederen gaan ze ook proberen hoge ogen te gooien in de Nationals. Met de ervaren coach Rudy Brownell en andere topspelers uit verschillende landen als Engeland, Duitsland, Ierland en Brazilië gaat Martijn een mooie tijd tegemoet. De Drangons voetballen op The Paradiso Athletic Fields waar 2 goede velden liggen. Daarnaast hebben ze een krachthonk waar alles aanwezig is van masseurs tot alle verschillende apparaten.

Wij wensen Martijn veel succes bij Tiffin University zowel op academisch als sportief gebied. Voor de laatste nieuwtjes over Martijn blijf ons volgen op social media en de site. Wil jij net als onze talenten topsport combineren met een studie in Amerika? Sign up now!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.