Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Tom Dijkstra gaat het avontuur in Amerika aan. Hij gaat spelen voor Lynchburg University!

Tom Dijkstra gaat het avontuur in Amerika aan. Hij gaat spelen voor Lynchburg University!

Tom Dijkstra gaat Nederland achter zich laten en de stap naar Amerika wagen. Hij gaat spelen voor Lynchburg University!

Tom begon op 7-jarige leeftijd met basketbal bij zijn lokale club Jumping Five (Peize, Nederland). Uiteindelijk besloot hij op 11-jarige leeftijd over te stappennaar BV Exercitia’73 (Eelde, Nederland) om op een hoger niveau uit te komen. Hier werd hij regionaal kampioen met BV Exercitia’73 O14. In het seizoen 2021 – 2022 was Tom teamcaptain en topscorer bij BV Exercitia’73 O18/O20 team. Terwijl hij officieel teamlid was van het O18/O20 team, oefende en deed hij regelmatig mee met het eerste seniorenteam. In het seizoen 2022 – 2023 werd hij regiokampioen in Noord-Nederland en speelde hij zijn eerste volledige seizoen bij het eerste seniorenteam. In dit seizoen (2023 – 2024) is hij een startende speler bij BV Exercitia’73 eerste seniorenteam, wat uitkomt in de op twee na hoogste nationale seniorencompetitie.

Tom speelt het best als pointguard / forward speler. Hij is erg enthousiast en kan omschreven worden als een echte teamspeler. Een uitgesproken kwaliteit van Tom zijn de inside shots en driepunters. Andere sterke punten van hem zijn het Tactisch bewustzijn, beslissingen nemen en anticiperen op het spel.

Vrienden en familie zouden Tom omschrijven als een sociaal en gedreven persoon. Hij wil altijd winnen en altijd het beste uit zichzelf halen. Op het veld is hij altijd gefocust op winnen en de beste versie van zichzelf zijn. Hij streeft naar maximale resultaten en geeft altijd 100% tijdens een wedstrijd. Zijn vrienden zouden hem omschrijven als een sociaal en atletisch persoon, die soms te gefocust kan zijn op basketbal. Daarnaast is hij erg behulpzaam en staat hij altijd klaar voor zijn vrienden. Hij is een echte doorzetter en probeert zichzelf altijd te verbeteren in basketbal (technisch en fysiek).

Komend jaar zal hij uitkomen voor Lynchburg University. Het team heeft afgelopen seizoen een overal record van 11-15 behaald. De coach hoopt komend seizoen de balans naar de positieve kant om te buigen en denkt met Tom een belangrijke schakel toegevoegd te hebben aan zijn selectie. Wij wensen Tom dan ook veel succes in Amerika en zijn benieuwd naar zijn prestaties!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.