Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Daan Stormink maakt een stap (van) Voorwaarts naar Point Park University

Daan Stormink maakt een stap (van) Voorwaarts naar Point Park University

De 21-jarige aanvallende middenvelder gaat zijn club Voorwaarts in Twello gedag zeggen voor een avontuur in Pittsburgh Pennsylvania bij Point Park University! Hier gaat hij in een van de mooiste stadions van het college soccer spelen!

Dat Daan talent had was eerder al opgevallen bij verschillende clubs maar nu ook bij Jeroen Walstra de Nederlandse coach van Point Park. Waar Daan zijn carrière begon bij vv Gorssel maakte hij al snel de overstap naar Go Ahead Eagles, de club waar hij later met Voorwaarts nog tegen oefende. Met later nog verschillende stages bij BVO’s zoals FC Twente, PEC Zwolle en Vitesse liet Daan zien een bijzondere speler te zijn. Na deze uitstapjes kwam hij terecht bij Voorwaarts Twello waar hij onderdeel is van de hoofdmacht van de club.

 

De rechtsbenige aanvallende middenvelder kan naast het middenveld ook op linksbuiten uit de voeten, waar hij met zijn fijne traptechniek graag uithaalt. Daan heeft een goed inzicht waardoor hij vaak zijn teamgenoten vrij voor het doel zet maar heeft ook de actie in huis om zelf op pad te gaan. De middenvelder beschikt over een goede mentaliteit en is altijd voorop in de strijd te vinden. Dit samen met zijn loopvermogen zijn twee kwaliteiten die in de VS van groot belang zijn. Daan hoopt snel indruk te kunnen maken op de coach en zich snel in de basis te spelen.

 

In Pittsburgh komt Daan in een warm bad terecht met genoeg Nederlanders om zich heen. Niet alleen coach Walstra maar ook bekende van Daan, Geert Bijl speelt voor Point Park University. Point Park University beschikt over geweldige faciliteiten zo mag Daan in het Highmark Stadium, waar plek is voor 5000(!) man, zijn wedstrijden gaan spelen. Met veel Nederlanders om zich heen zal Daan zich snel op zijn gemak voelen en weet hij binnen de kortste keren hoe het eraan toe gaat in Pittsburgh.

 

Wij wensen Daan veel succes bij Point Park University met zowel het voetballen als zijn studie. Wij blijven Daan volgen en brengen je de laatste nieuwtjes. Wil jij ook je droom om in Amerika te spelen en studeren achterna gaan? Schrijf je in!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.