Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Shant Bedrosian signs at Montana State University Billings, Montana

Shant Bedrosian signs at Montana State University Billings, Montana

 

De 22-jarige Shant Bedrosian maakt de volgende stap in zijn nog prille voetbalcarrière. De super snelle buitenspeler gaat vanaf deze zomer voetballen en studeren in Billings, een stad in de Amerikaanse staat Montana. De technische Bedrosian zette recent een krabbel  onder het contract van Montana State University Billings (MSUB).

 

 

 

Bedrosian werd op zeer jonge leeftijd al geselecteerd voor de voorselectie van Oranje onder 15. Op het Fadrhonc toernooi viel hij op bij verschillende Eredivisieclubs. FC Twente, NEC, Vitesse en De Graafschap hadden allen interesse in de aanvaller van VV Doetinchem. Bedrosian koos voor een avontuur bij De Graafschap. Door zijn dubbel paspoort (Armenië) speelde hij zich een aantal jaren later in de kijker bij Armenië U21, waarvoor hij zomer 2015 werd opgeroepen voor het EK kwalificatie duel tegen Roemenië. Helaas bleef een debuut uit maar een levenservaring was het zeker. Met de Superboeren wist hij in de A1 promotie naar de eredivisie te bewerkstelligen en zelfs in de voorbereiding van seizoen 2015/2016 enkele malen het net te vinden voor het eerste elftal van De Graafschap. Via Jong de Graafschap en JVC Cuijk  is het deze zomer tijd voor een nieuwe stap in zijn nog prille carrière. In augustus stapt Bedrosian op het vliegtuig richting de Verenigde Staten.

 

 

 

Aan het eind van deze zomer zal Bedrosian dus aansluiten bij het MSUB men’s soccerteam van de Belgische hoofdcoach Alex Balog. Balog kreeg Bedrosian in het oog op de jaarlijkse KingsTalent Showcase in Gemert. “Voor de showcase begin januari hadden Paul en ik al meerdere malen gesproken over Nederlandse talenten. Hij tipte me over Shant. Natuurlijk is het belangrijk om spelers met eigen ogen te bekijken, vandaar mijn komst naar de Showcase. Dezelfde dag nog hebben we voor het eerst gesproken. Shant is een continue dreiging en hij heeft de kwaliteiten om doelpunten te maken. Ik ben erg blij met zijn komst!” MSUB komt uit in de Great Northwest Athletic Conference, NCAA Division II. Afgelopen jaar eindigde het team van Balog op een vierde plaats. Met de nieuwe impulsen van onder andere Bedrosian mikken de MSUB Yellowjackets op een hogere klassering aankomend seizoen.

 

 

 

In Billings gaat Shant samenspelen met spelers vanuit verschillende hoeken van de wereld. Zijn toekomstige teamgenoten zijn afkomstig uit Duitsland, Italië, Australië, Guatemala, Engeland, Frankrijk, Mexico en Amerika.

 

 

 

KingsTalent wenst Shant veel succes in the States komend seizoen! Natuurlijk zullen we hem op de voet volgen en verslag doen van zijn avonturen. Deze avonturen worden op deze website gedeeld. Wil je Shants verhalen blijven volgen; like ons op Facebook, volg ons op instagram of twitter.

 

Lijkt jou het ook leuk om in Amerika te sporten en studeren? Meld je hier vrijblijvend aan en wij nemen snel met je contact op!

 

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.