Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Updates

Sara Vijfhuizen rijgt de overwinningen aaneen bij haar nieuwe team de USAO Drovers

Sara Vijfhuizen rijgt de overwinningen aaneen bij haar nieuwe team de USAO Drovers

Sara Vijfhuizen geniet met volle teugen in het kleine plaatsje genaamd Chikasha, op 40 minuten afstand van Oklahoma City. Dit ligt in de gelijknamige staat Oklahoma. De verdediger speelt sinds dit seizoen voor de University of Science and Arts of Oklahoma. Je kan wel spreken van een hele goede seizoenstart met al 7 overwinningen achter elkaar. In bijna alle wedstrijden hield Sara en haar medeverdedigers de ‘0’ en Sara heeft inmiddels ook al twee keer gescoord, oftewel Sara is zeer goed bezig! 

 

Sara vertelt over haar eerste ervaringen in Amerika in het onderstaande stuk:

Het is alweer meer dan een maand geleden dat ik mijn woonplaats Bilthoven verliet en vertrok naar Chickasha, een plaatsje 40 minuten van Oklahoma City vandaan. De eerste weken zijn hier echt voorbij gevlogen. Toen ik hier aankwam op de campus was ik meteen onder de indruk van hoe mooi en groot de universiteit is. Ik deel een kamer met een meisje uit Engeland en twee Amerikaanse meiden. Ik heb ze in de afgelopen weken al heel goed leren kennen en het is heel gezellig. De eerste paar dagen op de campus konden we alles nog een beetje verkennen en hadden we meetings met het team en de trainers. Ik werd heel goed opgevangen door het team en nog steeds doet iedereen zijn best om mij zoveel mogelijk thuis te laten voelen. Ze hebben allerlei dingen op de campus laten zien en verteld over hoe alles hier werkt wat betreft de trainingen en studeren. Ik keek heel erg uit naar de eerste training en was vooral benieuwd naar het niveau en de intensiteit.

 

De eerste dagen van preseason waren zoals ik had verwacht erg zwaar. We hadden iedere ochtend een sessie van ongeveer 2,5 uur en we begonnen de eerste paar trainingen met fitness tests. Gelukkig kon ik deze allemaal doorstaan. Vaak hadden we dan ’s middags rond 16:00 nog een sessie. Wat de trainingen extra zwaar maakt is de enorme hitte hier. Vooral in de eerste weken was het iedere dag rond de 40 graden. Dit is natuurlijk heel anders dan ik gewend was in Nederland. Nu is het iedere dag rond de 35 graden en ik kan niet wachten totdat het hier wat kouder wordt. De trainingen zijn heel anders dan in Nederland, maar daar raakte ik al heel snel aan gewend. De intensiteit en de gedrevenheid bij de trainingen is heel hoog. Ik vind het heerlijk om zoveel en hard te trainen en iedere training wordt er echt het maximale van je verwacht. Er zit erg veel talent in dit team en het is heel leuk om met dit team te trainen en wedstrijden te spelen.

Het grootste deel van ons team is Amerikaans maar er zitten ook een paar internationale meisjes bij. Er is een meisje uit Brazilië, twee meisjes uit Colombia en een meisje uit Engeland. Het is een ontzettend leuk team en ik kan met iedereen heel goed opschieten. Als internationals trekken we ook veel naar elkaar toe omdat dit natuurlijk voor ons allemaal heel nieuw is, maar de Amerikaanse meiden helpen ons heel goed met alles. Behalve dat ik natuurlijk heel goed Engels leer, leer ik door de Colombiaanse meiden nu ook een beetje Spaans. Af en toe worden er team activiteiten geregeld waardoor je nog meer tijd met elkaar doorbrengt, wat natuurlijk goed voor de teambuilding is.

 

Sinds een paar weken is ook school begonnen waardoor ons trainingsschema heel erg veranderd is. We trainen nu bijna iedere ochtend rond 6:00 ‘s ochtends en na de training moet ik meteen door naar mijn eerste les om 9:00. Ik ben geen ochtend persoon dus het was wel even wennen om 5:00 ‘s ochtends op te moeten staan, maar ook hier wen je aan. Bovendien is het nog niet zo warm zo vroeg in de ochtend wat een stuk fijner trainen is. Ik heb per dag ongeveer 3 lessen wat betekent dat ik iedere dag rond 15:00 klaar ben met school. Daarna ga ik soms even kort slapen, maar meestal ga ik meteen huiswerk maken. We missen heel erg veel lessen doordat we zoveel reizen, waardoor we ook heel veel werk moeten inhalen. Dit vereist een goed tijdschema, maar gelukkig kan ik alles nog goed bijhouden. Het niveau van de lessen op school valt me mee, maar ik moet vooral ontzettend veel inhalen, wat erg veel tijd kost.

Het leven hier op de campus bevalt me heel erg goed. De faciliteiten zijn top en gelukkig is alles op loopafstand vanaf mijn kamer. We lunchen en dineren iedere dag vaak met het mannen- en vrouwenteam in de cafetaria en dat is altijd erg gezellig. De universiteit is niet heel groot dus je leert heel snel heel veel mensen kennen. De meeste meiden uit mijn team hebben een auto, waardoor we ook naar andere steden in de buurt kunnen zoals Norman en Oklahoma City. Chickasha zelf is niet heel erg bijzonder, maar er zijn genoeg leuke restaurantjes waar je heen kan en andere leuke dingen zoals de drive-in. Ik vind het in ieder geval ontzettend leuk om hier te wonen.

 

We hebben tot nu toe 6 officiële wedstrijden gespeeld die we met 4-0, 3-0, 5-0, 9-1, 3-0 en 6-0 hebben gewonnen. Je kan dus wel spreken van een droomstart! Ik heb tot nu toe bijna iedere wedstrijd 90 minuten mogen spelen en daar ben ik ontzettend blij mee. Een persoonlijk hoogtepunt is dat ik mijn eerste twee doelpunten gemaakt hebt. Bovendien hebben we bijna alle wedstrijden de 0 gehouden, wat als verdediger natuurlijk ook erg leuk is. De wedstrijden volgen elkaar heel snel op; er zitten vaak 1 tot 3 dagen tussen iedere wedstrijd. Ik vind het echt fantastisch om zoveel wedstrijden te mogen spelen en iedere wedstrijd geniet ik weer van de hele sfeer die er omheen hangt. De sportbeleving is zo anders dan die in Nederland. We spelen dit jaar heel erg veel uitwedstrijden wat ik zelf ontzettend leuk vind. Dit betekent namelijk dat we met de bus naar veel verschillende plekken reizen waardoor ik zoveel mogelijk plekken van het land te zien krijg. We reizen soms in twee kleine busjes en soms reizen we met het mannen-en vrouwenteam samen in een grote bus. We verblijven dan in luxe hotels en krijgen alle maaltijden van onze universiteit vergoed. We zijn tot nu toe al in Arkansas, Kansas en Victoria Houston geweest. De langste reis die we tot nu toe gemaakt hebben was 11 uur lang. Ik kijk nu al heel erg uit naar de volgende uitwedstrijden, alhoewel het natuurlijk ook een speciaal gevoel is om op je eigen veld te spelen met alle thuissupporters.

 

Het is wel even wennen om zover van je familie en vrienden te zijn en soms mis je ze natuurlijk heel erg. Gelukkig kunnen we gewoon veel contact houden en spreek ik ze regelmatig. Mijn ouders kijken wanneer het kan altijd via de livestreams mijn wedstrijden en na de wedstrijd bellen we vaak even om de wedstrijd te bespreken haha. In december mag ik na de final exams ongeveer drie weken naar huis dus dan kan ik iedereen alweer even zien.
Al met al zijn de eerste weken heel erg goed bevallen en ik geniet heel erg van de sportcultuur hier. Ik ben ontzettend dankbaar dat ik deze stap heb mogen zetten en ik geniet tot nu toe van ieder moment. Omdat we voetballend gezien zo goed bezig zijn willen we als team alleen maar beter en hopen we ook onze komende wedstrijden natuurlijk te winnen!

Sara, bedankt voor je tijd en je uitgebreide verhaal! Veel succes dit seizoen bij USAO en ga zo door!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.