Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Samantha Minkes verruilt Heerenveense Boys voor Central Methodist University!

Samantha Minkes verruilt Heerenveense Boys voor Central Methodist University!

Voetbalster Samantha Minkes maakt de stap naar Amerika. Ze gaat voetbal en studie combineren en wordt een Central Methodist Eagle!

Op haar 6e begon Samantha met voetballen bij Heerenveense Boys, waar ze altijd in een jongens voetbalteams heeft gespeeld. Na 5 jaar bij Heerenveense Boys stapte ze over naar VV Heerenveen. In het seizoen van 2009-2010 werd Samantha geselecteerd voor KNVB District Talent Team, hier heeft ze gespeeld tot 2013. Hier werd ze topscorer in 2011-2012. Op de middelbare school had ze een bijzondere topsportstatus. Super goed! Samantha speelde in de Hoofdklasse bij VV Heerenveen tot het eerste damesteam van VV Heerenveen. Met VV Heerenveen onder 19 werd Samantha topscorer en kampioen in het seizoen van 2016-2017. In het huidige seizoen, 2021-2022, is ze teruggegaan naar haar eerste club.

Vanaf de zomer van 2022 maakt ze de overstap naar Central Methodist University. Central Methodist University heeft het afgelopen seizoen 22 van de 24 wedstrijden gewonnen. Het Central Methodist women’s soccer programma belandde op nummer 3 in de NAIA Women’s Soccer Coaches’ National top 25. Dit is de hoogste ranking voor het programma in de geschiedenis van de school. Onder leiding van head coach Dan Schmidlin nemen de Central Methodist Eagles het komend seizoen weer op tegen bijvoorbeeld Tennessee Southern, William Carey, Oregon Tech en Westmont.

De vrienden en familie van Samantha beschrijven haar als een nuchter persoon, ze is erg zorgzaam en zorgt altijd goed voor andere mensen. Op het veld is ze erg competitief. Naast voetballen is ze regelmatig in de sportschool te vinden om aan haar fysieke kracht te werken.

We wensen Samantha heel veel plezier toe met haar avontuur in Amerika!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.