Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Rutger de Bos signs at UNC Charlotte, Charlotte, North Carolina

Rutger de Bos signs at UNC Charlotte, Charlotte, North Carolina

 

Voor Rutger de Bos uit Zwijndrecht wordt er deze zomer een droom werkelijkheid. De dynamische middenvelder, nu nog spelend bij derde divisionist vv Capelle, laat Nederland achter zich en vertrekt naar Amerika om in North Carolina zijn studie met het Amerikaanse college soccer te combineren.

 

 

 

Met het vertrek van de Bos zien we een van de meest getalenteerde middenvelders uit de regio Rotterdam naar Amerika vertrekken. Met zijn loopvermogen, inzicht en voetballend vermogen is de Bos een van de smaakmakers op de velden in de 3e divisie dit jaar.

 

 

De 23-jarige spelverdeler heeft, ondanks zijn jonge leeftijd, een indrukwekkende staat van dienst. Zo won hij de regiobeker, nationale beker en de supercup met ASWH. Daarnaast werd hij uitgeroepen tot speler van het jaar bij ASWH (3e divisie) en werd hij genomineerd tot talent van het jaar in de regio Rijnmond. Sinds dit seizoen speelt de inwoner van Zwijndrecht voor Capelle, uitkomend in de 3e divisie. Hier zal De Bos deze zomer de deur achter zich dichttrekken voor het avontuur in Amerika.

University of North Carolina at Charlotte (UNC Charlotte) is het nieuwe hoofdstuk in het jongensboek. UNC Charlotte is een powerhouse in de allerhoogste klasse van het Amerikaanse College voetbal (Division 1). Momenteel bezetten de 49’ers de 16 plaats in de NCAA national ranking. Een waar topteam dus!

 

 

 

Head coach Kevin Langan liet er geen gras over groeien en wilde de Bos koste wat kost toevoegen aan zijn team. Nadat hij en zijn assistent hem persoonlijk aan het werk hadden gezien in Nederland, nodigde Langan de Nederlander uit om een kijkje te nemen bij zijn nieuwe school in North Carolina USA. Met een geheel verzorgde reis naar Amerika heeft de Bos twee dagen (!) mogen snuffelen aan de nieuwe omgeving en teamgenoten. “Rutger is een speciaal talent. Met zijn voetbalkwaliteiten verwachten we de laatste stap te kunnen zetten naar een top 10 notering of nog hoger. De verschillen zijn klein in de top. Met Rutger erbij zijn we klaar voor de strijd”, aldus head coach Langan.

 

 

 

University North Carolina Charlotte komt uit in de Atlantic Coast Conference (ACC), in een van de zwaarste competities van het land. Hierin nemen zij het op tegen onder andere topteams als Clemson (#2), Virginia Tech (#23), en South Carolina (#25). Hierbij zal de Bos het dus opnemen tegen Kay in ’t Ven, die deze zomer de overstap maakt naar University of South Carolina. De Bos kan dus zich opmaken voor een zwaar programma!

 

 

 

KingsTalent twijfelt er niet aan dat Rutger een fantastische tijd tegemoet aan de oostkust van Amerika. Wij wensen hem dan ook veel plezier en succes toe in The States. Natuurlijk volgen we hem in zijn avonturen, houd hiervoor onze social media kanalen in de gaten als je up-to-date wilt blijven.

Wil jij net als Rutger sporten en studeren in Amerika? Neem dan een kijkje op onze website! Meld je dan hier aan en weet binnen enkele dagen of jij ook in aanmerking komt voor een scholarship.

 

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.