Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Updates

PLAYER OF THE WEEK (38) – Rutger de Bos

PLAYER OF THE WEEK (38) – Rutger de Bos

 

Rutger de Bos vertrok deze zomer uit Zwijndrecht, hij ging sport en studie combineren in Charlotte, North Carolina. Met de Charlotte 49ers zijn er hoge verwachtingen gesteld, de Nationals moeten gehaald worden. Daarom moet er elke wedstrijd maximaal gepresteerd worden.  Deze week nemen we een kijkje in de American Dream van Rutger.

Monday 09/11
Maandag staat in het teken van de wedstrijd op dinsdag. De 48 uur voor de wedstrijd zijn volgens de coach heel belangrijk. ’s Morgens heb ik eerst een uur in de sportschool doorgebracht, wat krachttraining en veel stretchen. Het stretchen is een groot verschil met Nederland. In Nederland zijn we vooral massages gewend en tapen, dat wat hier bijna niet wordt gedaan. Hier wordt heel veel gestretcht, voornamelijk na iedere training en voor en na iedere wedstrijd. Ik ervaar dit tot op heden heel positief, aangezien ik nog geen enkele keer spierpijn heb gehad of stijve spieren, waar ik in Nederland weleens last van kon hebben.

Na de lunch stond de training op het programma. De dag voor de wedstrijd wordt er nooit zwaar getraind, maar vooral getraind op patronen en standaardsituaties. Na de training hebben we ‘the scout’ gedaan, de analyse van de tegenstander. Normaliter wordt dit ’s middags voor de wedstrijd gedaan, maar veel spelers hebben les op deze wedstrijddag, waardoor de analyse een dag naar voren is gehaald.

De avond voor de wedstrijd krijgen we altijd eten, pasta, rijst met kip of Mexicaans. Dit keer was het Mexicaans, waardoor we met het team naar een Mexicaans restaurant gingen voor het eten. Na het eten ben ik vrijwel meteen naar bed gegaan om mijn rust te pakken.

Tuesday 09/12
Weer ‘een grote dag’ aangebroken, want vanavond staat een wedstrijd op het programma. Omdat het seizoen in Amerika maar van augustus/september tot en met november en indien je goed presteert december loopt, wordt iedere wedstrijd als een finale benaderd. Ook zijn de coaches nadrukkelijk bezig met de landelijke ranking van het team, aangezien Charlotte de laatste jaren regelmatig op nummer 1 van het land heeft gestaan en zij dit wederom willen evenaren.

Veel teamgenoten hadden les gedurende de dag, ik heb alleen op dinsdagavond en woensdagavond college, wat inhoudt dat ik mij rustig kan voorbereiden op de wedstrijd. ’s Morgens na het ontbijt ben ik naar de physical coach gegaan om mijn lichaam te stretchen, waarna ik thuis ben gaan lunchen. Vervolgens ‘moeten’ we een powernap houden of op bed liggen tussen 2 en 4. Vervolgens douchen, een gezonde snack eten en naar de locker room gaan. Na het omkleden kon de warming up beginnen, wat al heel anders is dan in Nederland. Waar in Nederland de warming up wat losser en vrijer is, wordt hier de warming up met iedereen (inclusief wissels) gezamenlijk afgewerkt onder een strak plan.

De wedstrijd was een teleurstelling, 1-1 gelijkspel. Bij Charlotte wordt verwacht dat iedere wedstrijd in een winst wordt omgezet, wat jammer genoeg niet is gebeurd. Na de wedstrijd staat er altijd eten klaar voor iedereen, vaak Italiaans.

Wednesday 09/13
De dag na de teleurstelling kreeg iedereen vrijaf, maar kon vrijwillig met de physical trainer aan de slag om of aan het herstel te werken of om aan kracht te werken. Ik heb ’s middags met de trainer loopwerk gedaan. Jammer genoeg heb ik pre-season gemist, waardoor ik nog wat loopwerk heb in te halen, aangezien de jongens hier behoorlijk fit zijn. Na de zware sessie, met de volle zon en 30 graden op het hoofd, heb ik een ijsbad genomen, wat verplicht is na zware trainingssessies en wedstrijden. Vervolgens ben ik naar huis gegaan, heb ik gekookt voor mijzelf en ’s avonds had ik les tot 9 uur.

 

 

Thursday 09/14
Donderdagochtend ben ik eerst ’s morgens vroeg boodschappen gaan halen, want de kasten begonnen weer leeg te raken. Daarna ben ik gaan trainen in de sportschool met de physical trainer. Na de training heb ik snel een lunch op campus gegeten om door te gaan naar de training. Er stond ‘pro-time’ op het programma, wat inhoudt dat er specifiek per positie wordt getraind. Met de middenvelders is getraind op het druk zetten en de omschakeling, wat een zware sessie was. De gemiddelde training duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur, zo ook vandaag. Na de sessie ben ik naar huis gegaan om eten te koken en ’s avonds zijn we naar het huis gegaan van een teamgenoot om FIFA te spelen.

 

Friday 09/15
Vrijdagochtend heb ik uitgeslapen en later op de ochtend ben ik weer naar de sportschool gegaan om met de physical coach te trainen. Deze trainingen zijn niet altijd zwaar, maar pakken wel de spiergroepen aan die belangrijk zijn voor voetballers, zoals de core, benen of de heupen. Vervolgens ben ik thuis gaan lunchen en daarna weer terug naar de campus om te trainen. De training bestond uit een warming-up, afwerkoefeningen, pass en trapwerk en vervolgens een partij waarin veel op sjablonen wordt geoefend, wat heel gebruikelijk is in Amerika om daar continu op te trainen. Het positiespel, wat in Nederland heel populair is, is hier niet heel gebruikelijk.

Na de training zijn we met het team gaan eten bij een Japanner, waar iedereen rijst of noodles met kip en groenten kon bestellen. ’s Avonds zijn we naar het centrum gegaan met wat teamgenoten om rond te lopen en wat te drinken. Er is afgesproken om een ‘dry-season’ te houden dit jaar, wat inhoudt dat er geen alcohol gedronken wordt tijdens het seizoen, om zo het lichaam fit te houden.

 Saturday 09/16
Zaterdagochtend stond een training op het programma, om 10 uur ’s morgens. Geen zware training, maar vooral gericht op de wedstrijd voor de volgende dag. Na de training zijn we naar een Mexicaans restaurant gegaan om te eten met het team, waar iedereen een ‘bowl’ besteld. Dit is een bak met rijst en vlees en groenten naar keuze. Vervolgens was iedereen vrij om te gaan. ’s Middags ben ik met twee teamgenoten naar een mall geweest, een groot overdekt winkelcentrum. ’s Avonds heb ik pasta gemaakt met mijn huisgenoot en hebben we bij teamgenoten die onder ons wonen de avond doorgebracht.

Sunday 09/17
De coach wil op de wedstrijddagen (als we vrij zijn van school) altijd dat we een vast patroon volgen, wat inhoudt rond 11 uur, als je wilt, bij de physical trainer zijn om te stretchen en het lichaam te stimuleren. Om 12 uur is de scout en om half 1 is de lunch. De lunch bestaat uit brood met kip of andere vleeswaren, yoghurt en fruit, wat je zelf kan pakken. Na de lunch gaat iedereen naar huis om zijn rust te pakken tussen 2 en 4, waarna we tussen 5 en half 6 weer worden terugverwacht in de locker room waarna de wedstrijd om 7 uur wordt gespeeld.

Dit keer was de wedstrijd gelukkig een stuk positiever, we domineerde zoals verwacht de hele wedstrijd en wonnen met 1-0. In het college soccer zijn grote uitslagen niet gebruikelijk, ondanks dat je een hele wedstrijd kan domineren. De statistieken worden altijd nauwkeurig bijgehouden, waardoor altijd overzichtelijk is hoeveel schoten er op doel zijn geweest. We hebben wedstrijden gehad waarbij er 24 schoten op doel waren en er maar 1 inging. Dit zegt ook iets over onze spitsen, die dit seizoen nog niet op scherp staan. Echter zijn grote uitslagen over het algemeen ongebruikelijk en het scoren uit corners of vrije trappen een groot ding.

Volgende week zaterdag staat een wedstrijd in Miami op het programma, waar we per vliegtuig naartoe zullen gaan. Er is nog enige onduidelijkheid omtrent deze wedstrijd, aangezien Miami zwaar is getroffen door orkanen.

 

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.