Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Roos maakt de overstap naar New Hampshire!

Roos maakt de overstap naar New Hampshire!

Dit jaar zal Roos Monsma haar koffers gaan pakken, want ze gaat naar Amerika! Hier mag ze haar voetbalcarrière gaan voortzetten bij de nummer twee van de competitie!

Franklin Pierce University, dat is de plek waar Roos aankomende zomer haar studie én sport gaat combineren. De school in New Hampshire staat bekend om de persoonlijke attentie aan de studenten en de hoge kwaliteit. Ook is de school benoemd als een van de top Amerikaanse Colleges en als een van de beste Online 4-jaar schools in de staat New Hampshire. Maar naast academische successen heeft Franklin Pierce University ook sportieve successen. Het women’s soccer team wat Roos gaat vergezellen, eindigede tweede in de ranking afgelopen seizoen onder leiding van coach Matt Johnson. De coach was ook zeer te spreken over Roos: ‘She is our top option. Roos has a fantastic chance to come in and start right away for the team. I love her speed and toughness!’. Naast women’s soccer heeft Franklin Pierce University nog 23 andere varsity teams.

Roos zal na de zomer haar entree gaan maken bij dit mooie team. Roos begon op tien jarige leeftijd met voetballen bij haar lokale club VV UNO. Dit deed ze in het jongens team. Twee jaar later werd ze geselecteerd voor het eerste O15 jongens team, waar ze aangewezen werd als captain! Maar Roos bleef bezig. Naast haar voetbal bij de club volgde ze ook extra trainingen bij de KNVB talenten team. Vanaf het O16 team mocht Roos gaan voetballen bij de meiden. In het seizoen 2021-2022 mocht ze zelfs meetrainen bij de professionele club VV Alkmaar in het O17 team. Een seizoen later werd ze een speler van het O17 team van VV Alkmaar. Na een aantal maanden speelde ze mee met het O21 team van deze club.

Roos is een erg gedisciplineerd en gefocust persoon. Daarnaast is ze erg gemotiveerd en houdt ze niet van verliezen. Ze kan ook erg streng zijn voor haarzelf, wat lijdt tot het behalen van haar doelen. Op het veld motiveert ze ook vaak haar teamgenoten.

 

Wij denken dat Roos met haar mentaliteit een goede aanwinst is voor Franklin Pierce University en wensen haar heel veel succes en plezier!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.