Stories

Terug naar het overzicht
Awards

Pleun Lammers verkozen tot Co-Offensive Player of the Week

Deze week is Pleun Lammers in de ACC, Atlantic Coast Conference, uitgeroepen tot Co-Offensive Player of the Week. Vorige week speelde ze een hoofdrol in de wedstrijd tegen Towson waardoor ze deze award in de wacht wist te slepen.

Zondag, 14 maart, speelde Syracuse een uitwedstrijd tegen Towson. De wedstrijd was amper 3 minuten bezig of Pleun wist het net al te vinden, 1-0. Niet veel later gaf ze de sleutelpass waaruit het volgende doelpunt werd gescoord. Syracuse stond al binnen 5 minuten op een 2-0 voorsprong. Toch wist Towson zich terug in de wedstrijd te knokken door in de slotfase van het eerste kwart de aansluitingstreffer binnen te werken. In het tweede kwart zette de ploeg deze lijn voort en maakte zelfs de gelijkmaker in de 20e minuut. Pleun wist toch de wedstrijd nog over de streep te trekken voor haar ploeg door de 3-2 en tevens het winnende doelpunt binnen te schieten tegen het einde van het tweede kwart.

Pleun was dus direct betrokken bij alle drie de goals die de ploeg maakte afgelopen zondag. Niet gek dat ze hierdoor is uitgeroepen tot “Co-Offensive Player of the Week” als je het ons vraagt. Het is de eerste keer dat Pleun meerdere goals in een wedstrijd maakte en dat ze deze award in ontvangst heeft mogen nemen.

Hartelijk gefeliciteerd Pleun, uitstekende prestatie!