Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Updates

Player of the week (39) – Ruben Taks, in zijn nieuwe drukke wereld

Player of the week (39) – Ruben Taks, in zijn nieuwe drukke wereld

Ruben Taks, oud-speler van RKJVV en FC Zwaluw, maakt nu zijn dromen waar in Amerika. In een mega-drukke week mogen we over de schouders meekijken van de creatieve middenvelder. Het begin van de Conference, het reizen naar verre uitwedstrijden en owja ook nog even leren voor een tentamen… Dat is het leven van een student-athlete.

 

Monday 09/26
Maandag, een nieuwe week begint. Na de nederlaag van afgelopen zaterdag tegen Chowan, is het nu de taak ons goed voor te bereiden op de wedstrijd van woensdag. We spelen thuis tegen Catawba. De dag begint om 08:00. Voor beide klassen van vandaag heb ik een paper moeten schrijven. Mijn laatste les eindigt om 12:00, waarna ik me haast naar de cafetaria (de schoolkantine) om te lunchen. Om 13:00 een individuele trainingssessie, gevolgd door een analyse van de wedstrijdbeelden een uur later, om 15:00 een groepstraining en we eindigen met een weight session om 16:00. Na de laatste sessie hebben we met wat teamgenoten gegeten. Ik begon de avond vroeg met wat huiswerk, omdat later op de avond het debate was tussen Trump en Clinton. “Het debate was een afspiegeling van de politieke wanhoop waarin Amerika momenteel verkeerd”, aldus meerdere teamgenoten.

 

 

 

Tuesday 09/27
Same Story; school van 09:00 tot 12:30. Een minder intensieve dag vandaag, slechts één training die vooral gericht is op de tactiek die we morgen hanteren tegen Catawba. Coach Miglarese komt vrijwel elke wedstrijd met een scout rapport van de tegenstanders, hier proberen we ons dan op in te spelen tijdens de tactische trainingen voorafgaand aan de wedstrijddagen. Deze trainingen duren vaak niet langer dan 45 minuten. Na de training direct naar de Walmart, FIFA 17 is uitgekomen vandaag. De rest van de dag, je raadt het al, FIFA gespeeld met teamgenoten.

 

 

 

Wednesday 09/28 – GAME DAY
Vandaag spelen we de thuiswedstrijd tegen Catawba Eerst moeten we echter gewoon naar school, weer van 08:00 tot 12:00. Vervolgens ben ik gaan lunchen en heb ik enkele uren geslapen voor de wedstrijd. Slaap kom je vrijwel iedere dag tekort door het drukke schema. Voor de wedstrijd gezamenlijk gegeten met het team, waarna we een korte teambespreking hadden. De eerste helft van de wedstrijd verliep dramatisch- 0-2 achter. In de tweede helft besloten we hoger te gaan pressen en herstelden we ons enigszins, 1-3 was de eindstand. Omdat de wedstrijden zo kort achter elkaar worden gespeeld, is er weinig tijd om terug te kijken op een wedstrijd. Zaterdag een uitwedstrijd in Georgia, 7 uur rijden met de bus, een heerlijk vooruitzicht… Tot in de vroege uurtjes helaas nog moeten leren voor een tentamen.

 

Thursday 09/29
Hetzelfde riedeltje, school tot 12:30. Lunchen en vervolgens trainen om 14:45. Na wedstrijddagen trainen we op het veld niet intensief. In de gym wordt echter geen rekening gehouden met de wedstrijd van gisteren, zeker niet naar een verloren wedstrijd. Na de weight session een hersteltraining waarop we wat rek- en strekoefeningen doen. De hersteltraining werd afgesloten door een korte zelfverdedigingscursus van onze coach. Die verrassend genoeg beschikt over een zwarte band in judo en verschillende vechtsporten (heeft) beoefend. Na de trainingen gegeten met enkele teamgenoten en ‘s avonds wat jongens gesloopt op FIFA 17.

 

 

 

Friday 09/30
Schooldag van 08:00 tot 12:00, gevolgd door een korte hersteltraining met erg bijzondere oefeningen. Na de hersteltraining een tactische training op het veld om ons voor te bereiden op de uitwedstrijd van zaterdag. Hierna vlug douchen en de bus in. Samen met het women soccer team reizen we naar Georgia, waar we in een hotel overnachten dat ongeveer een uur verwijderd is van de Universiteit waar we tegen spelen. Later aangekomen bij het hotel dan verwacht, helaas. Hierdoor moesten we na aankomst in het hotel direct gaan slapen. De hotels waar we overnachten zijn behoorlijk luxe, het is er in ieder geval een stuk schoner dan in onze eigen kamers.

 

 

 

Saturday 10/01 – GAMEDAY
Vandaag spelen we de uitwedstrijd tegen de University of Georgia Southwestern. Na de nederlaag van woensdag is het tijd om ons te herstellen en aangezien we nog ongeslagen zijn in the Conference is dit een belangrijke wedstrijd willen we echt iets bereiken dit seizoen. Om 07:30 ontbijten we gezamenlijk met het vrouwenteam. Zij spelen hun wedstrijd om 11:00, wij om 13:00. Nadat we de vrouwen af hebben gezet bij het wedstrijdveld, zijn we gezamenlijk gaan lunchen. Vervolgens hebben we een deel van de tweede helft van de vrouwen gekeken die het erg goed deden; 0-4 was de eindstand. En wat blijkt, goed voorbeeld doet goed volgen. We speelden, ondanks de hitte (ruim 30 graden), een van onze beste wedstrijden van het seizoen en verlieten het veld met een 1-5 overwinning. De sfeer in de kleedkamer na afloop was super. Ook de 7 uur durende busrit verloopt wat fijner na een goede overwinning voor beide teams. We stopten tijdens de busrit twee keer om te gaan eten, drinken etc. Om 01:00 thuis aangekomen, gesloopt. Gelukkig hebben we morgen een dagje vrij.

 

 

 

Sunday 10/02
Eindelijk een kans om wat extra uurtjes slaap te pakken. Uitgeslapen tot een uur of twaalf, de wedstrijd van gisteren nog een teruggekeken en een uur later ben ik gaan ontbijten. De middag doorgebracht aan het zwembad en gezamenlijk gedineerd bij een Mexicaans restaurant waar we vaak naar toe gaan. Na het avondeten een FIFA-toernooitje gespeeld met enkele teamgenoten en wat huiswerk gemaakt. Woensdag spelen we weer een thuiswedstrijd.

KingsTalent wenst Ruben veel succes de komende weken! Lees hier achtergronden van Ruben:

Ruben Taks sings at University of North Carolina at Pembroke, NC
Even voorstellen … Ruben Taks (University of North Carolina at Pembroke)

 

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.