Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Updates

Player of the Week (43) – Sjoerd Schobbers

Player of the Week (43) – Sjoerd Schobbers

Dit keer is Sjoerd Schobbers onze Player of the Week. Afgelopen zomer vertrok hij vanuit het Brabantse Heesch naar Salem in West Virginia. Daar heeft hij zich moeiteloos in het basiselftal van de Salem Tigers gespeeld. Inmiddels is hij zelfs aanvoerder van het team en was hij al goed voor 7 doelpunten en 1 assist. Hij nam ons mee in een bijzondere week waarin zijn ouders op bezoek kwamen en hij het met zijn team opnam tegen Charleston, de nummer 1 van Amerika!

 

 

 

Zondag 10/15
Vandaag stond er een special dag op het programma. Niet alleen omdat de wedstrijd tegen Notre Dame (vlakbij Cleveland) op het programma stond, maar ook omdat mijn ouders op bezoek kwamen. We hebben een overnachting gehad in een hotel om ons uitstekend voor te kunnen bereiden. Na het ontbijt hebben we een uur de tijd gehad om te relaxen waarna we zijn vertrokken richting het veld van Notre Dame. Van de zon die in de ochtend te zien was, was weinig merkbaar tijdens de wedstrijd. Een flinke storm met veel regen en wind beïnvloede de wedstrijd. Het uiteindelijke resultaat viel tegen met een 2-0 verlies. Met wat meer geluk hadden we een positief resultaat kunnen halen tegen deze sterke tegenstander. Zoals vaker dit seizoen geven we de doelpunten/ kansen zelf weg waardoor tegenstanders makkelijk kunnen scoren. Na afloop van de wedstrijd was het tijd voor een korte analyse en een warme douche. Vervolgens ben ik met mijn ouders naar Pittsburgh gereden. Omdat mijn ouders langs komen heb ik van de coach anderhalve dag vrij gekregen om wat tijd met ze door te brengen. Zogezegd, zo gedaan.

 

 

 

Maandag 10/16
Na een goede nachtrust in het hotel in Pittsburgh stond er voor mij een rustige en gezellige dag op het programma. Vanuit het hotel zijn we in de ochtend Pittsburgh te voet gaan ontdekken. In de middag zijn we naar een grote ‘Mall’ gegaan om wat spullen te kopen. In de avond zijn we bij een lekker restaurant gaan eten, iets waar ik echt aan toe was. Het eten in de cafetaria op de universiteit is namelijk niet van de hoogste kwaliteit. Vervolgens ben ik op tijd gaan slapen om genoeg rust te kunnen pakken. Dat is iets wat je hier in Amerika gedurende het seizoen echt nodig hebt. Een ijs bad, warme douche en voldoende nachtrust zijn van groot belang om voor elke training en wedstrijd 100% te kunnen geven.

 

 

 

Dinsdag 10/17
Na mijn vrije dag van gisteren moest ik van de coach vandaag voor 15.00u terug zijn voor de training. Samen met mijn ouders ben ik teruggereden naar Salem, de plaats waar de universiteit gevestigd is. Na een korte rondleiding op de campus ben ik naar de training gegaan die om 15:30 begon. Tijdens de training lag de focus op het spelen van positiespel en aanvalsvormen. Hierop werd getraind om de volgende tegenstander, Gannon, op een juiste manier te kunnen bespelen. Na een relatief korte training van 1,5u zijn we met de bus teruggereden naar de campus. Ons trainings- en wedstrijdveld zijn namelijk niet op de campus maar liggen daar ongeveer 5 minuten vandaan. Na de training eten we gezamenlijk in de cafetaria waarna we met het team en mijn ouders het dames volleybalteam aan zijn gaan moedigen. Iets wat wij als team zo vaak mogelijk proberen te doen. Indien we de mogelijkheid hebben gaan we altijd bij andere teams van de universiteit kijken en zorgen we voor de nodige support. Erg tof om te zien hoe erg sport op de universiteit leeft, zoiets heb je in Nederland niet!

 

Na de volleybalwedstrijd zijn mijn ouders teruggegaan naar het hotel en hebben mijn teamgenoten en ik de avond afgesloten met het spelen van FIFA, iets wat zeer gebruikelijk is hier.

 

 

Woensdag 10/18
Vandaag stond er een drukke (Senior Day) dag op het programma met lessen en een wedstrijd tegen Gannon. Ik ben vroeg opgestaan om te kunnen ontbijten en te genieten van een kop koffie. Dat heb ik vaak wel nodig om écht wakker te worden. Om 09:00u start mijn klas financieel management, een van de klassen van mijn Master Business and Management. Het voordeel van studeren op Salem University is dat ik van maandag tot en met donderdag les heb van 09:00 tot en met 11:30. Daarbij volg ik elke maand maar één vak wat het makkelijk maakt om voetballen en studeren te combineren. De lesdagen hier zijn een stuk korter dan dat ik gewend was in Nederland, wel lekker moet ik zeggen… Het niveau van mijn Master Business and Management is vergelijkbaar met het HBO in Nederland.

 

Na mijn les ben ik gaan lunchen met het team waarna we de wedstrijdbespreking hadden. Zoals gewoonlijk spelen dezelfde 11 en zijn er weinig bijzonderheden. Na de bespreking zijn we vertrokken naar het veld, wat eerder dan normaal, om het ‘women’s soccer team’ aan te moedigen.

 

Onze wedstrijd begon om 15:15u tegen Gannon University. Zoals verwacht was er sprake van een gelijk opgaande wedstrijd waarbij beide teams de nodige kansen creëerden. Helaas, zoals vaker dit seizoen, verliezen we de wedstrijd door persoonlijke fouten met 0-2. Een teleurstellend resultaat omdat we van tevoren gehoopt hadden om de wedstrijd te winnen. Helaas is dat niet gelukt. Na een korte analyse van de wedstrijd was het tijd om de ‘Seniors’ te eren en feliciteren op ‘Seniors Day’. Hierbij worden de ‘Senior players’ bedankt voor hun inzet van de afgelopen jaren, een echte traditie in het Amerikaanse college leven heb ik mezelf laten vertellen.

 

In de avond ben ik met mijn ouders en een aantal vrienden uit gaan eten. Mijn ouders zijn de afgelopen vier dagen bij mij geweest en reizen op donderdag door naar Washington voor een aantal dagen.

 

 

 

Donderdag 10/19
Vandaag stond een vrij normale dag op het programma. In de ochtend heb ik mijn les gevolgd waarna ik mijn huiswerk heb gemaakt. Elke week moet ik voor woensdag twee discussies hebben geschreven over desbetreffende onderwerpen die we in die week bespreken. De discussies voor deze week had ik afgelopen weekend al gemaakt zodat ik alle tijd door kon brengen met mijn ouders. Naast de discussies die voor woensdag ingeleverd moeten worden, heb ik van donderdag tot en met zondag de tijd om te reageren op andere discussies, een paper van 5 pagina’s te schrijven en af te sluiten met een quiz/toets. Het is een totaal andere manier dan dat ik gewend was in Nederland maar het is allemaal prima te doen.

 

In de middag werd er een meeting georganiseerd om de wedstrijd tegen Gannon University te analyseren. Altijd leerzaam om iedereen zijn mening te horen en te discussiëren over bepaalde situaties om er uiteindelijk als team beter van te worden. Vervolgens hadden we wat vrije tijd omdat er vandaag geen training gepland stond na de wedstrijd van gisteren. In de avond heb ik mijn huiswerk voor deze week zo goed als afgerond waarna we zoals gewoonlijk FIFA zijn gaan spelen.

 

 

 

Vrijdag 10/20
De vrijdag kan gezien worden als de eerste dag van het weekend. Ik ben altijd vrij op vrijdag en maakte daar goed gebruik van om net wat langer in bed te blijven liggen dan gebruikelijk. Vandaag stonden er een drietal zaken op het programma, huiswerk maken, bespreking voor de volgende wedstrijd tegen Charleston University, #1 ranked University in DII, en een tactische training.

 

Om ons zo goed mogelijk voor te bereiden op de volgende wedstrijd hebben we in de bespreking de speelwijze van Charleston geanalyseerd en gediscussieerd hoe we de volgende dag gaan spelen. Omdat we tegen de nummer 1 van het land spelen, was het plan om de speelwijze iets aan te passen. Dit hebben we vervolgens getraind in een twee uur durende training, waarbij we onze eigen speelwijze en de speelwijze van Charleston hebben gesimuleerd om ons optimaal voor te kunnen bereiden.

 

Na de training zijn we als team gezamenlijk, zoals eigenlijk altijd, gaan eten in de cafetaria op school. In de avond was er tijd om te relaxen waarna ik op tijd ben gaan slapen.

 

 

 

Zaterdag 10/21
Vandaag was een heel belangrijke dag, Gameday! Na een goede nachtrust was het tijd om mijn tas in te pakken voor het reizen en de wedstrijd waarna we zijn gaan lunchen. Om ons goed voor te kunnen bereiden op de wedstrijd, die om 19:00 begon, vertrokken we om 13:30 voor een reis van ongeveer 2,5 uur. De tijd en afstand is relatief kortbij in vergelijking met andere wedstrijden die we dit seizoen hebben gespeeld. Onderweg zijn we ergens gaan eten waarna we om 17:30 bij het veld van Charleston aankwamen. Met zo’n 1,5 voor de aftrap was er genoeg tijd om wat rond te hangen, om te kleden en een goede warming-up te doen voordat de wedstrijd begon. Iets wat hierbij benoemd mag worden is de prachtige locatie van het veld!

 

 

 

Om 19:00u trapten we af voor de wedstrijd, misschien wel de wedstrijd van het seizoen. Wij, spelend als underdog hadden niets te verliezen en konden spelen zonder druk. Dit zorgde ervoor dat we een aantal goede kansen creëerden in de eerste helft en we Charleston goed konden bespelen. In de tweede helft lukte het eerst Charleston om een doelpunt te scoren, waarna wij, 17 minuten voor tijd de gelijkmaker konden maken. We kregen het voor elkaar om na 90 minuten voetballen 1-1 gelijk te spelen tegen de #1 University van het land, wat een prestatie! We waren het eerste team dit seizoen die het voor elkaar kreeg om overtime te spelen tegen Charleston. In overtime kregen zij, met nog 14 seconden te spelen in de eerste overtime helft, een penalty die ze benutte. Helaas geen punten voor ons maar zeker wel een wedstrijd om te onthouden.

 

Zondag 10/22
Vandaag stond een rustige dag op het programma. Na de intensieve wedstrijd van gisteren heb ik vandaag gebruik gemaakt van de mogelijkheid om uit te slapen. Vervolgens ben ik met een aantal teamgenoten naar de cafetaria gegaan om te gaan brunchen en de wedstrijd Tottenham Hotspur vs Liverpool te kijken. Een lekker rustige start van de dag. In de middag stond een hersteltraining op het programma. Daarna zijn we de training van de overige spelers gaan kijken, zeker niet erg met het weer hier. Zon en 25 graden Celsius, een stuk beter dan in Nederland!

 

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.