Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Updates

Player of the Week (41) – Daan Smit (Carson Newman)

Player of the Week (41) – Daan Smit (Carson Newman)

Daan Smit scherpte samen met zijn defensie en keeper Twan Verweij hun record verder aan. Inmiddels zijn zij gezamenlijk al 8 wedstrijden (!) oprij niet gepasseerd. Een wereldprestatie en daarmee één van de allerbeste defensies in Division 2 ooit! Een uitgelezen kans om eens mee te kijken met Daan Smit, centrale verdediger van beroep. Hij nam ons deze week mee in zijn dagelijks leven aan Carson-Newman University.

 

 

 

Monday 10/02
Deze dag begon erg vroeg. Om 0615 ging de wekker omdat we om 0650 op de campus aanwezig moesten zijn voor een gymsessie. Deze krachttraining is zo vroeg omdat de undergrad-students overdag naar school moeten en we na school een veldtraining hebben. Aangezien ik een graduate student ben, kon ik na de krachttraining weer mijn bed in duiken om de gemiste slaapuren goed te maken. Omdat de studie voor master-studenten eigenlijk bedoeld is voor mensen die werken, hebben wij alleen ’s avonds college. En dat welgeteld 1 keer per week, op maandagavond. Na de middagtraining eten we in de schoolkantine en vervolgens worden we met een busje naar ons klaslokaal gebracht. Vervolgens hebben we zo’n 4 uur college en daarna is het in principe alweer weekend…

 

 

Tuesday 10/03
Het leven van een undergraduate-student is echt een luizenleven vergeleken met wat ik gewend was in Nederland. Overdag wordt er FIFA gespeeld terwijl de helft van het team vanaf 0800u op school zit. Vandaag stond er voor mij alleen om 1500u een training op het programma. Vóór de training werd onze laatste wedstrijd uitvoerig geanalyseerd met videobeelden en het scoutingsrapport van de komende tegenstander werd besproken. Een groot verschil met wat ik qua trainingen in Nederland gewend ben is dat we hier heel specifiek trainen op basis van zwakke punten van de tegenstander of punten waar we als team aan moeten werken zoals bijvoorbeeld verschillende manieren van opbouwen. Verder zijn de medische faciliteiten perfect verzorgd. Er is werkelijk alles om je als sporter zo goed mogelijk te laten herstellen. Om de spieren te laten herstellen voor de wedstrijd van woensdag stapten we vandaag bijvoorbeeld in een ijsbad. Na de training ben ik met wat teamgenoten met de auto naar een nabijgelegen stad gegaan voor een knipbeurt en om wat kleren te scoren. Een nadeel is dat in de VS alles zo verspreid is dat alle afstanden met de auto afgelegd moeten worden, en je als buitenlandse speler dus erg afhankelijk van je Amerikaanse teamgenoten bent.

 

 

 

Wednesday 10/04
Vandaag stond dus een wedstrijd op het programma. Een thuiswedstrijd tegen het sterke Lincoln Memorial, waar ook ‘KingsTalent’ Christoph Willemsen speelt.  We wonnen de wedstrijd met 3-0 en dit was alweer de 7e clean sheet op rij. We doen het momenteel dus erg goed en stonden voor deze wedstrijd zelfs 25e in de nationale ranking. Lang kunnen we niet genieten van deze belangrijke overwinning want zaterdag staat er alweer een nieuwe wedstrijd op het programma.

 

 

 

Thursday 10/05
Vandaag een zware dag met een conditionele training voor de spelers die niet gespeeld hebben gisteren, en aansluitend een krachttraining. De krachttrainingen zijn niet heel zwaar omdat we natuurlijk midden in het seizoen zitten. In het ‘spring-seizoen’ wanneer er niet meer gevoetbald wordt, worden de krachttrainingen zwaarder.

 

 

 

Friday 10/06
In de ochtend zijn we met ongeveer de helft van de spelers naar de Amerikaanse versie van “Het Leger des Heils’ geweest om daar een handje te helpen. Appalachian Outreach is een plek waar families komen die dakloos zijn, niet genoeg geld hebben om zelf voedsel of kleding te kopen of mensen die zelfs rechtsreeks uit de gevangenis komen. Volgens de vrouw die ons rondleidde verdienen ook deze mensen de hulp die ze nodig hebben. Met onder andere het samenstellen van voedselpakketten en het sorteren van speelgoed hebben wij daarbij ook een handje kunnen helpen en de zichtbaar geëmotioneerde vrouw was ons erg dankbaar. ’s Middags werd er op het veld van de American Football spelers getraind in voorbereiding op de wedstrijd van zaterdag.

 

 

 

Saturday 10/07
Op zaterdag speelden we dus een wedstrijd. Zoals zo vaak dit seizoen betreft het een uitwedstrijd in North Carolina, dit keer tegen Anderson. In deze competitie is het niet zoals in Nederland geregeld dat je elke tegenstander uit en thuis treft, maar je speelt 1 keer tegen elke tegenstander. Het is vaak ook het geval dat het aantal thuis- en uitwedstrijden niet in evenwicht is. Dit jaar hebben wij de pech dat we vooral veel uitwedstrijden hebben en dus erg veel in de bus zitten. Wel is de bus van alle gemakken voorzien dus konden Twan en ik de afgang van het Nederlands Elftal live volgen. Tot nu toe hebben de verre uitwedstrijden nog weinig effect op onze resultaten, en ook vandaag werd er overtuigend met 3-0 gewonnen. De goede resultaten zorgen ervoor dat we met Carson-Newman op sommige nationale rankings zelfs op 1 staan. Aangezien de terugreis naar Jefferson CIty ongeveer 4 uur duurt, en we daardoor om ongeveer 2u ’s nachts thuiskomen, is er geen tijd meer om op stap te gaan dus wordt de overwinning al in de bus gevierd.  Er wordt flink gezongen, maar in plaats van Andre Hazes en Django Wagner klinken hier Oasis en The Backstreet Boys door de speakers.

 

 

 

Sunday 10/08
Standaard begint de zondag met een yogasessie om te herstellen van de wedstrijd van zaterdag. Zondagavond betekent ook altijd de deadline voor het maken van huiswerk voor de studie dus daar zijn we als master-studenten ook druk mee bezig op zondag. Ondanks dat het hier elke dag zonnig en gemiddeld rond de 30 graden Celsius is, viel deze dag verder letterlijk in het water en dus werd het een luie zondag…

 

 

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.