Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Pieter Hamhuis versterkt de Mountain Lions van Young Harris College

Pieter Hamhuis versterkt de Mountain Lions van Young Harris College

De lange verdediger Pieter Hamhuis tekent bij Young Harris College en vertrekt naar Amerika.

HHC Hardenberg is de eerste club waar Pieter zijn voetbalcarrière begint op 6 jarige leeftijd. Naast het voetbal geniet Hamhuis ook van het spelen van Basketball. Bij HHC Hardenberg speelt Pieter altijd in de hoogste jeugdteams op het hoogste niveau. In het seizoen onder 19 is wordt hij ,als aanvoerder van zijn team, kampioen en weet Pieter zelfs 9 keer het doel te raken met zijn hoofd. In seizoen 2020-2021 maakt Pieter de overstap naar ASC’62 om daar in het 1e senioren elftal te voetballen. Met dit team komt hij uit in de 2e klasse. Na één jaar hier te voetballen besluit Pieter terug te gaan naar HHC Hardenberg om hier in het 1e elftal te spelen op semi-professioneel niveau. In 10 wedstrijden weet Pieter alweer 4 keer te scoren waarvan 3 kopgoals zijn. Zijn fysieke kracht en scorend vermogen zijn sterke punten van Pieter. Daarnaast is hij tweebenig en een uitstekende leider van de groep.

Young Harris College kan zich volgend seizoen versterken met opnieuw een Nederlander. All American Yesin van der Pluijm heeft ook voor de Mountain Lions gevoetbald en tekende afgelopen winter zijn eerste profcontract. Hoewel Pieter ook kon kiezen voor een mooie school in Los Angelos, koos hij bewust voor Young Harris. Head Coach McKeever is verheugd met dit Nederlands talent. Met 15 winsten en 1 gelijkspel heeft Young Harris College afgelopen seizoen de 1e plek behaald in hun conference. Dit jaar wil YHC ook nationaal doorbreken. Het nationaal kampioenschap is zeker het doel. Voor Pieter een mooie uitdaging om zijn talent te tonen en zich op met dit niveau te meten.

Pieter, heel veel succes toegewenst met je avontuur in de VS!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.