Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Updates

Speel, Panis én Roos breken records!

Wessel Speel, Nicole Panis en Pieke Roos hebben geschiedenis geschreven door zich te onderscheiden met vele belangrijke reddingen. In dit artikel gaan we dieper op de prestaties van onze talenten in en nemen we je mee in welke records er nu op naam staan van onze talenten.

Speel wist een nieuw schoolrecord te vestigen door zijn 24e (!) ‘clean sheet’ te behalen voor Hofstra University. Speel wist met vijf reddingen van groot belang te zijn in de 1-0 winst op Drexel afgelopen zaterdag. De oud-doelman van FC Utrecht wist dit seizoen al acht keer de nul te houden, waarmee hij een ware steunpilaar is voor de ploeg uit New York.

Panis heeft afgelopen vrijdag het schoolrecord van Lamar University op haar naam weten te vestigen, waar ze het oude record van 328 reddingen wist te verbreken! Inmiddels heeft ze 329 reddingen op haar naam staan, maar wij zijn er niet bang voor dat dit aantal nog behoorlijk zal oplopen. Met de 1-0 winst tegen Texas A&M wist Panis alweer voor de elfde keer dit seizoen de nul te houden. Met dit geweldige aantal reddingen heeft ze momenteel het laagste tegendoelpunt gemiddelde per wedstrijd van de competitie (0.48). Daarnaast heeft ze ook het beste ‘clean sheet’ percentage van de competitie op haar naam staan, waar ze met 0,588% een indrukwekkende statistiek kan overleggen. Een aantal weken geleden wist ze een grote stap te zetten richting deze mijlpaal, waar ze met dertien reddingen onmisbaar was in de 1-0 overwinning op Xavier!

Naast Speel is er nóg een talent van Hofstra die een record wist te vestigen: Pieke Roos kwam met 22 reddingen in de schijnwerper te staan tegen Northeastern. Ondanks de vele reddingen van Roos was de tegenstander veel te sterk en werd er met 2-6 verloren. Toch mag Roos enorm trots zijn, waar ze Cecily Charles van Michigan State voorbij is gestreefd met de meeste reddingen in een ‘Division I’ wedstrijd dit seizoen!

 

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.