Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Olav Sieljes signs at Northeastern Junior College, Sterling CO

Olav Sieljes signs at Northeastern Junior College, Sterling CO

De 17-jarige Olav Sieljes studeert en voetbalt volgend jaar aan de Northeastern Junior College in Sterling, Colorado. Met zijn HAVO diploma net op zak, de handtekening is amper droog, stapt hij over twee maanden in het vliegtuig om zijn American Dream na te jagen.

 

De verdedigende middenvelder SC Emmeloord begon zijn voetballende carrière op jonge leeftijd bij dezelfde club. Hierna maakte hij in de C1 een overstap naar het nabij gelegen Flevo Boys Emmeloord ivm het hogere niveau jeugdopleiding. In deze periode is Sieljes meerdere malen geselecteerd voor regionale jeugdselecties van de KNVB. Als 1e jaars B-junior besloot hij terug te keren naar het oude nest. Niet om aan te sluiten bij zijn leeftijdsgenoten maar bij de senioren selectie. Op 16(!)-jarige leeftijd debuteerde hij al in het eerste elftal van SC Emmeloord, waar hij op dit moment nogsteeds actief is in de tweede klasse.

 

Head coach David Groves van Northeastern is zeer content met het binnenhalen van het talent Sieljes. Hij ziet in hem een belangrijke rol weggelegd in het voor een groot deel nieuw te formeren elftal van de Plainsmen. “Olav is een multifunctionele speler die zowel op het middenveld als in de verdediging uit de voeten kan. Met zijn technische vaardigheden en spelinzicht is er een belangrijke rol weggelegd in het team. Hij zal als verbindende schakel dienen tussen verdediging en aanval. Olav zal zijn stempel op ons spel drukken en op deze manier vaandeldrager zijn voor de Europese manier van spelen. Ik kijk uit naar zijn komst!”

 

De 17-jarige Sieljes zal op Northeastern Junior College de opleiding Marketing gaan volgen.

 

KingsTalent wenst Olav veel succes in the States komend seizoen! Natuurlijk zullen we hem op de voet volgen en verslag doen van zijn avonturen. Deze avonturen worden op deze website gedeeld. Wil je Olav’s verhalen blijven volgen; like ons op Facebook, volg ons op instagram of twitter.

 

Lijkt jou het ook leuk om in Amerika te sporten en studeren? Meld je hier vrijblijvend aan en wij nemen snel met je contact op!

 

 

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.