Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Noa Boterman vertrekt naar Virginia, Amerika!

Noa Boterman vertrekt naar Virginia, Amerika!

Deze zomer zal Noa Boterman haar middelbare school afronden waarna ze klaar is voor vertrek naar Charlottesville, Virginia. Hier zal ze het hockeyteam van de University of Virginia gaan versterken en een studie te gaan volgen aan de welbekende universiteit.

 

Toen ze 7 jaar oud was meldde Noa zich aan bij Laren MHC. Hier speelde ze tot haar 13e in de hoogste teams waarna ze de overstap maakte naar Gooische om op een hoger niveau te kunnen spelen. Hier werd ze in haar eerste seizoen direct verkozen tot captain van het O14 team van de club. Doordat ze opviel en beschikte over uitstekende kwaliteiten is ze vroegtijdig overgeplaatst naar het O18 team, waar ze in haar eerste seizoen ook direct topscorer werd. Hierna maakte ze de overstap naar Kampong O18 om haar droom na te jagen om in de Hoofdklasse te spelen. Bij Kampong traint ze regelmatig met het eerste team mee. Noa heeft ook meerdere malen met de Nederlandse jeugdteams meegespeeld. Zo speelde ze in het O15, O16 en O18 team van Nederland. Na alle ervaring die ze heeft mogen opdoen is ze nu klaar voor een avontuur in de Verenigde Staten!

Deze zomer zal ze een studie volgen aan de UVA, University of Virginia. Hier zal ze naast dat ze een studie gaat volgen haar school vertegenwoordigen op het hockeyveld. Hier zal ze samen met Laura Janssen en Amber Ezechiels gaan spelen, die vorige week nog werden verkozen tot het All-Region team! Het team van de school behoort tot de 15 beste teams van het land volgens de meest recente National Coaches Poll (april 2021). Het team komt uit in de Atlantic Coast Conference op D1 niveau.

Wij wensen Noa heel veel succes en vooral plezier tijdens haar Amerikaanse avontuur!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.