Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

De Morningside Mustangs versterken zich met de komst van Nienke van Drunen

De Morningside Mustangs versterken zich met de komst van Nienke van Drunen

Momenteel is Nienke druk bezig met het behalen van haar VWO-diploma. Wanneer ze deze, aankomende zomer, binnen heeft weten te halen  is ze klaar voor de volgende fase in haar leven. In tegenstelling tot de meeste mensen die gaan studeren in Nederland heeft Nienke gekozen voor Iowa, in de Verenigde Staten.

 

Al op jonge leeftijd was Nienke erg sportief bezig en beoefende ze verschillende sporten. Naast volleybal heeft ze ook getennist en geturnd totdat ze op twaalfjarige leeftijd de keuze maakte om zich alleen nog maar op volleybal te focussen, met succes. In het seizoen 2016-2017 werd ze kampioen in de 1e klasse met het O14 team van VC Zwolle. Twee jaar later lukte het haar opnieuw om kampioen te worden. Dit keer met het O16 team dat eveneens uitkwam in de 1e klasse. Terwijl ze officieel nog in dit team thuishoorde trainde ze toch al met enige regelmaat met de meiden van O18 mee. Vanaf het daaropvolgende seizoen (2019-2020) behoorde ze officieel tot het O18 team, wat in de Hoofdklasse uitkomt.

 

Op school doet ze het ook goed en deze zomer zal ze het VWO afronden. Nadat ze haar diploma op zak heeft gaat ze een studie volgen in Amerika. Ze heeft de keuze gemaakt voor het Morningside College in Sioux City, Iowa. Hier zal ze met haar volleybaltalent het team van de school gaan versterken. Bij het Morningside College zullen ze blij zijn dat Nienke zich bij het team aansluit. Haar tactisch inzicht en aanvallende vermogen zal goed van pas komen om het spel naar een hoger niveau te tillen.

 

De school is gevestigd in Sioux City in Iowa. Met zo’n 80,000 inwoners is het de 4e grootste stad van de staat. Het Morningside College bestaat al sinds 1894 en er studeren ruim 2000 studenten. De school beschikt over verschillende sportteams die ook wel bekend staan onder de naam de Mustangs. Het volleybalteam waar Nienke aan zal sluiten komt uit in de Great Plains Athletic Conference (GPAC). De overige aangesloten instellingen zijn gevestigd in Nebraska, North Dakota en South Dakota. In totaal spelen er 12 teams in de conference.

 

Wij wensen Nienke heel veel succes en een geweldige tijd toe!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.