Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Niek de Jong maakt overstap naar Amerika om daar zijn voetbalcarrière te vervolgen.

Niek de Jong maakt overstap naar Amerika om daar zijn voetbalcarrière te vervolgen.

Niek de Jong voegt zich toe bij de Pilots van Louisiana State University Shreveport!

Niek begint op zijn vierde met voetballen bij de plaatselijke vereniging. Hij weet zichzelf altijd in de hoogste teams te spelen om altijd mee te doen met het kampioenschap in de competitie. Niek was bijna ieder seizoen topscorer van zijn team en ook wordt hij voor meerdere regionale teams geselecteerd. Jong Oranje en het nationaal kampioenschap voor techniek zijn hier voorbeelden van. Nadat hij verder komt bij het ‘Jong Oranje’ team en de finaledag behaald wordt, komt er interesse vanuit verschillende professionele clubs zoals Ajax, Vitesse, AZ Alkmaar en FC Utrecht. Uiteindelijk, wanneer Niek vijftien jaar is, wordt hij uitgenodigd voor een oefentraining bij semi-prof club USV Hercules. Niet veel later mag hij zich toevoegen aan de jeugdopleiding van deze club. Ook het KNVB talent team heeft interesse in de jonge voetballer en selecteert voor de u16. In het seizoen 2020-2021 is er interesse vanuit profclub Willem II en wordt hij uiteindelijk ook geaccepteerd in de academie. Afgelopen seizoen speelt Niek bij de u18 van Willem II op professioneel niveau.

Buiten het veld is Niek een atletisch, competitief, maar bovenal vriendelijk en behulpzaam persoon. Hij is altijd goedgehumeurd en staat positief in het leven. Niek past zich goed aan in nieuwe situaties en maakt makkelijk nieuwe vrienden. Hij is geweldig om in een groep te hebben. Niek is absoluut gepassioneerd over voetbal, hij speelt het spel niet alleen, maar leest er ook over, analyseert het en volgt het nationale en internationale voetbalnieuws. Op het veld is hij een speler die nooit opgeeft. Zijn beste kwaliteit is zijn schiet- en passtechniek. Hij is het soort speler dat goed opereert in krappe ruimtes, die de vrije ruimte op het veld kan vinden voor medespelers en het vermogen heeft om de bal daar te krijgen. Hij toont een uitstekende spelmentaliteit met zijn positieve instelling en vastberadenheid.

De volgende stap voor Niek is Louisiana State University Shreveport. Onder leiding van head coach Philip Bohn gaat de goaltjesdief spelen in het men’s soccer team. De Pilots van LSUS spelen hun wedstrijden in de Red River Athletic Conference. Afgelopen seizoen hebben ze een goede record behaald van 7-3-1, waarmee ze de vierde plek hebben bemachtigt. Met de komst van Niek zullen ze mee gaan strijden om het kampioenschap en de goede reeks willen doorzetten.

We wensen Niek veel succes toe met zijn avontuur in Amerika!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.