Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Mirthe Gans is de vijfde ‘Dutch River Hawk’

Mirthe Gans is de vijfde ‘Dutch River Hawk’

Aankomend seizoen zal Mirthe uitkomen voor het Field Hockey team van UMass Lowell in Lowell, Massachusetts.

 

Mirthe begon haar hockeyavontuur op zesjarige leeftijd bij haar lokale hockeyclub THCC De Kromhouters. 8 jaar later, op viertienjarige leeftijd, werd ze door Hockey Academy Nijmegen uitgekozen om mee te trainen in het talententeam. Het seizoen daarna werd ze door NMHC Nijmegen definitief opgenomen in het Onder 16 talententeam van de hockey academy. Bij dit team deed ze mee aan de National Elite League, wat de hoogste competitie is in Nederland.

Na 4 seizoenen gehockeyd te hebben op het hoogste niveau bij NMHC Nijmegen, vertrok zij naar haar oude club THCC De Kromhouters om daar in het damesteam te hockeyen.  Daar is ze momenteel winterkampioen geworden.

 

Mirthe kan zowel op het middenveld als in de aanval uit de voeten. Maar haar favoriete positie is linksbuiten. Ze is snel, technisch en heeft een neus voor de goal.

Naast hockey heeft ze nog meerdere sporten die zij regelmatig beoefend zoals skiën, raften en wandelen. Maar hockey blijft natuurlijk altijd haar favoriet.

 

Ze is niet de enige Nederlandse bij de River Hawks, zo speelt ze samen met onder andere Sofie Knook, Alissia de Vries en Berbel Rozema.

Het field hockey team van UMass komt uit in de America East Conference en speelt wedstrijden tegen bijvoorbeeld New Hampshire, Monmouth en Vermont. Zullen de River Hawks volgend seizoen een beter seizoen draaien met Mirthe als neus voor de goal?

We zullen het zien! Willen jullie niks blijven missen rondom de avonturen van onze talenten in de VS? Volg ons dan op instagram @kingstalentnl en mis niets!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.