Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Milou Kluyt vertrekt naar Saint Joseph’s University!

Milou Kluyt vertrekt naar Saint Joseph’s University!

Hockeyster Milou Kluyt verlaat Nederland en gaat hockeyen en studeren in Amerika aan Saint Joseph’s University in Pennsylvania.

Milou was vier jaar oud toen ze begon met hockeyen. Dit deed ze bij haar lokale hockeyclub MHC Goirle. Hier werd ze zeven jaar later, op elfjarige leeftijd, gescout door HC Tilburg, waar ze op een hoger niveau haar kwaliteiten kon laten zien. Hier werd ze meerdere keren kampioen, onder andere met het U14, U16 en U18 team! Daarnaast nam ze deel aan meerdere internationale toernooien, die ze in 2019-2020 wist te winnen met de U16 van HC Tilburg. Sinds 2019 krijgt Milou professionele hockeytraining van oud-hockey prof Maartje Paumen, waarbij de focus ligt op het uitvoeren van de perfecte sleep. Sinds 2021 – 2022 speelt Milou in de Super A met het U18 team van de hockeyclub uit Tilburg en sinds 2022-2023 in de Landelijke Topklasse.

Milou is een veelzijdige speelster en kan zowel op het middenveld als in de verdediging uit de voeten. Maar komt het best tot haar recht als centrale verdediger. Milou is een echte leider en is bij HC Tilburg al meerdere jaren de aanvoerder van haar team. De ervaren hockeyster heeft een uitstekende scoop in huis en haar specialiteit is de sleep, die ze al 3 jaar met Maartje Paumen perfectioneert.

Met deze technische en aanvallend ingestelde kwaliteiten in combinatie met haar verdedigende kwaliteiten gaat Milou het field hockey team van Saint Joseph’s versterken. Hierbij zal ze voor de SJU Hawks haar wedstrijden gaan spelen in de Atlantic 10 Conference. Milou zal nog meer Nederlandse dames tegen gaan komen, zoals Freke van Tilburg en Maaike Gorissen, die vorig jaar de stap naar Saint Joseph’s maakte. Een gezellig Nederlands onderonsje dus!

Wij wensen Milou heel veel plezier en succes bij Saint Joseph’s en zullen haar zeker in de gaten blijven houden!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.