Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Mila Robichon verlaat Nederland en gaat naar North Dakota!

Mila Robichon verlaat Nederland en gaat naar North Dakota!

Middenveldster Mila Robichon verlaat haar huidige club VV Alkmaar en vertrekt naar haar geboorteland: Amerika. Ze gaat sport en studie combineren aan Minot State University, dat in de staat North Dakota ligt.

Mila begon al op 4-jarige leeftijd met voetballen bij haar plaatselijke club AFC IJburg. Ze speelde tot en met de U17 bij deze club, waar ze in de hoofdklasse speelde. Bij deze club werd ze twee keer landskampioen. In de U12, U13, U14 en U15 werd Mila geselecteerd voor het KNVB Regioteam. Waarna ze in de U16 bij de selectie zat van het Nederlandse Nationale U16 2e elftal, waarmee ze speelde op Girls Alsace Cup, tegen teams als PSG en Olympique Lyon U17. Mila werd geselecteerd voor een proefperiode met het Nederlandse Nationaal U16 team, dat deelnam aan het Nordic Tournament. Ze is stand-by speler voor het U17 Nederlands Elftal en voetbalt sinds 2020 in de Eredivisie bij VV Alkmaar.

Vrienden en familie beschrijven Mila als een opgewekte, zelfverzekerde en intelligente meid. Ze is erg sportief, naast voetballen was ze een getalenteerde tennisster en surft ze graag. Mila is erg leergierig, zowel op het veld als in de klas, ze houdt van voetbal en geeft altijd 100%. Deze eigenschappen zullen goed van pas komen bij haar Amerikaanse avontuur aan Minot State University.

Het women’s soccer team van de Minot State Beavers speelt, onder leiding van Christopher Clements, in de NCAA D2 Northern Sun Intercollegiate Conference (NSIC). Fun fact: Christopher Clements kwam speciaal overgevlogen naar Nederland om Mila te ontmoeten en live te zien spelen! Afgelopen spring season hebben de Minot State Beavers al een aantal wedstrijden gespeeld waarvan ze meerdere wedstrijden hebben gewonnen. In de NSIC spelen de Beavers tegen teams als St. Cloud, Wayne State en Bemidji State. Afgelopen seizoen is Minot State geëindigd op de 4e plaats in de competitie.

Met een VWO diploma in the pocket is Mila helemaal klaar voor haar avontuur in Amerika! We wensen Mila veel succes en vooral heel veel plezier toe in Amerika!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.