Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Merel Hanssen is een Spartan

Merel Hanssen is een Spartan

Michigan State University haalt met Merel Hanssen een aanvallend ingestelde versterking in huis. De 18-jarige speelster van NMHC gaat haar woonplaats Boxmeer verlaten voor een van de beste universiteiten op sport gebied.

 

Geen wedstrijden meer in Rotterdam of Den Bosch maar Merel gaat haar wedstrijden spelen in de Big Ten conference met als hoogte punt de beladen derby tegen Michigan. In deze zware conference met verschillende top scholen gaat Merel met haar aanvallend spel alles geven om het verschil te maken.

 

Als zeven jarig meisje begon Merel het hockey bij haar lokale club MHC Boxmeer waar de club snel inzag dat ze talent had. Als eerste jaars D speelster ging ze spelen bij de Hockeyacademie in Nijmegen waarna ze uiteindelijk in als eerste jaars B begon bij NMHC. Merel speelt nu alweer 4 jaar bij de Nijmeegse club waar ze op het hoogste niveau speelt.

 

Dat Merel een technisch sterke speelster is bleek maar weer bij haar deelnames aan het NK Hockeytechniek waar ze 2x de finale bereikte. De aanvallend ingestelde speelster komt het best tot haar recht op het rechter middenveld maar ook in de aanval weet ze van wanten. Haar techniek gecombineerd met haar snelheid zorgt ervoor dat haar tegenstander een zware wedstrijd heeft waarin ze regelmatig de rug van Merel zal zien. Maar naast technisch is Merel ook tactisch goed en sterk aan de bal, ook is ze bloed fanatiek en een echte doorzetter.

 

Michigan State is een grootmacht op gebied van college sports en beschikt over de beste faciliteiten. De hockeysters spelen hun wedstrijden op het Ralph Young Field waar meer dan 1500 supporters een zit plek kunnen bemachtigen. Verder beschikken ze over een grote gym met een oppervlakte van 1533 m2, masseurs, bubbelbaden en ga zo maar door. Merel weet wat ze kan verwachten in Michigan want ze is hier ook op official visit geweest.

https://www.youtube.com/watch?v=BdPyKcts0nQ

Wij wensen Merel veel succes bij Michigan State University met zowel haar hockey als haar studie. Wij blijven haar goed in het oog houden en brengen de laatste nieuwtjes bij jullie. Ben jij nu ook geïnteresseerd in een Amerikaans avontuur? Schrijf je in!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.