Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

Meike Lanckohr over haar eerste week bij Wake Forest

Meike Lanckohr over haar eerste week bij Wake Forest

Een blog is ideaal om een beeld te schetsen hoe het eraan toe gaat in de States! Zo dacht Meike Lanckohr ook en hield voor ons een week bij wat haar bezighield. Lees hieronder wat ze allemaal meemaakte in de eerste week in North Carolina!

 

Monday 08/12

Onze 2e teambuildingsdag begint al heel vroeg. Om 7 uur worden we verwacht voor de ren-test. Spannend. Natuurlijk had ik wel getraind in de weken voor vertrek, maar ik was wel benieuwd of het goed genoeg was. Gelukkig ging het prima. Ik kon goed mee en haalde een goede score. Eindelijk onze gear (onze sportoutfit) verdiend!
Om 9 uur door met onze eerste activiteit: Rox (de dame die alles voor ons regelt qua kleding en uitrusting) helpen in de equipment room. We sorteerden en nummerden handdoeken voor een groot deel van de sporters hier. Daarna een opdracht waarin we in groepjes de opdracht kregen een zo voedzaam mogelijke maaltijd voor de lunch samen te stellen. Wij maakten een salade. Alle maaltijden werden gekeurd en besproken door onze voedingsspecialisten.
In de middag door naar de indoor football hal, waar we verschillende teambuildingsopdrachten hebben gedaan. Bij deze opdrachten stond communicatie, op elkaar vertrouwen en samenwerken centraal. Alle opdrachten worden ook uitgebreid nabesproken. Daar moet ik wel een beetje aan wennen. ’s Avonds samen dinner in de Pit, zo heet ons restaurant op de campus.

 


Tuesday 08/13

Vandaag krijgen we eindelijk onze gear!! (‘Christmas in August’). Wat een berg sportkleren, schoenen, slippers en tassen. Zo leuk. Daarna nog een introductie van Brooke, onze studie-adviseur en kennismaken met onze coach op afstand die onze Whoop analyseert. Whoop is het bandje dat wij dragen en dat een aantal zaken registreert zoals onze bewegingsintensiteit, slaap en herstel.
Verder is het Media day. We gaan’s middags naar het ACC Network Center waar we onze foto’s en interviews voor de website opnemen. ‘s Avonds team dinner bij een Italiaans restaurant.

 


Wednesday 08/14

PRESEASON START

Wekker staat om 7 uur, we beginnen met trainen om 8 uur. Deze eerste training duurt tot half 11. Na de training moeten we goed zorgen voor ons herstel, omdat er later op de dag nog een training is. Er zijn heel veel verschillende opties, ik neem meestal het ijsbad. Hierna hebben we even tijd om op bed te liggen. Om 13 uur gaan we gezamenlijk lunchen, en van 15-16 uur hebben we videoanalyse van de training van dezelfde ochtend. Dan de middagtraining, van 17-19 uur. Hierna sluiten we de dag af met een gezamenlijk diner, en dan op tijd naar bed!

 

Thursday 08/15

Dag 2… Weer op tijd op, training begint om 8 uur. We beginnen altijd met verschillende technische oefeningen en sluiten af met partijtjes. Na de training weer verplicht recovery en treatment bij onze fysio. Ook is het verplicht om je voor en na de training te wegen bij de fysio, ze houden hiermee je vochtverlies in de gaten. Na de training met het hele team gezamenlijk ontbijten. Hierna weer even ons rustmoment tot 13 uur. Ik facetime dan meestal met mijn familie. Na de lunch moesten we verhuizen naar onze officiële kamer, hiervoor zaten we met alle atleten samen in 1 residence hall. Dus snel alle spullen inpakken en verhuizen! Best zwaar in het warme weer hier… het is hier elke dag rond de 32 graden.
Dan om 17 uur weer onze middagtraining. De middagtrainingen zijn meestal iets rustiger en de focus ligt dan meer op techniek en onze strafcorners.

 

Friday 08/16

Dag 3! We beginnen weer vroeg, om 7 uur met lift, onze krachttraining. Hierna snel het veld op voor de training, die om 8 uur begint. De middag bestaat vooral uit meetings: met compliance, onze academische adviseur en met de coaches. Ook hebben we weer videobeelden van de ochtendtraining geanalyseerd. We gaan om 16 uur nog even ‘rollen’ met onze krachttrainer voor ons herstel. Dan om 17 uur weer onze middagtraining en ‘s avonds gezamenlijk eten in de pit. Hierna weer op tijd naar bed…

 

Saturday 08/17

Vandaag weer vroeg op voor de ochtendtraining. Na de training weer verplichte recovery en daarna weer even rust. Lunch met het team om 13.30 uur. Hierna videoanalyse van de ochtendtraining. Onze middagtraining wordt verplaatst naar 15.30 uur, omdat we ‘s avonds het fan-fest hebben. Dit is een soort fandag waar alle fans van Wake Forest heen komen om alle sporters te ontmoeten. Het begon om 17 uur. We hadden als hockeyteam een eigen tafel met posters. Er kwamen heel veel mensen, een stuk meer dan ik zelf had verwacht. Heel speciaal om mee te maken, ik had nog nooit handtekeningen uitgedeeld! Na het fan-fest hebben we met het team gegeten, en daarna weer vroeg naar bed.

 

Sunday 08/18

Zondag is helaas geen rustdag hier… Weer vroeg op voor lift om 7 uur. Hierna training van 8-half 11. ’s Middags weer even rust en dan om 17 uur weer trainen.
Het team dat gewonnen had op de laatste training mocht kiezen waar we met het team gingen eten. Uiteindelijk hebben we besloten bij YAMAS te gaan eten, een supergezellig mediterraans restaurant in Winston-Salem.

 

Dat was mijn eerste week! Vol programma, veel nieuwe mensen ontmoet, regeltjes gehoord. En vooral alles samen doen met mijn team. Super anders dan ik gewend ben maar wel heel speciaal!

 

Bedankt voor je blog, Meike! Veel succes bij Wake Forest!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.