Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Matteo Esposito tekent bij Life University

Matteo Esposito tekent bij Life University

De ervaren verdediger die onder meer uitkwam voor het talententeam van Rapid Wien, Achilles’29 en de jeugdopleiding van NEC Nijmegen, zal zich aankomende zomer gaan wagen aan een nieuw avontuur, bij de Life U Running Eagles in Marietta, Georgia.

 

Matteo is een man van de wereld. Nadat Matteo geboren werd in Oostenrijk verhuisde hij namelijk op zijn zevende naar Kazachstan. 2 jaar later kwam hij naar Nederland. Ook heeft hij ook een tijdje in Frankrijk gewoond. Thuis, met zijn Italiaanse ouders is zijn spreektaal Italiaans. Hierdoor spreekt hij nu niet alleen Nederlands, maar ook Engels, Frans, Duits, Italiaans en Roemeens! WOW!

Na in Oostenrijk te hebben gespeeld voor Rapid Wien startte hij in 2009 zijn voetbalcarrière in Nederland bij zijn lokale club Vios’38. Waarna hij werd beloond om zijn individuele skills, hij nam zelfs deel aan het ‘National Technique Tournament’ waar hij op de achttiende plek eindigde van de 100 deelnemers! Bij Vios’38 won hij twee keer de ‘Player of the Year’ award. Achilles’29 werd zijn volgende bestemming, waar hij in de jeugdopleiding belandde. Na 3 seizoenen werd hij gescout door NEC Nijmegen.

Matteo is een linksbenige centrale verdediger. Heeft een uitstekend loopvermogen, is snel en is sterk in de 1 tegen 1 duels. Hij kan op meerdere plekken in de verdediging uit de voeten, zowel laatste man, centraal achterin als de linksback positie. Toch speelt hij het liefst als laatste man.

 

Life University
Afgelopen december maakte Matteo indruk tijdens de jaarlijkse voetbal showcase. Life University was een van de aanwezige Amerikaanse scholen en toonde interesse in Matteo. Het men’s soccer team van de Running Eagles, zoals ze worden genoemd, speelt haar wedstrijden in de Mid-South Conference. Vorig seizoen wisten ze eerste te eindigen in de Conference boven scholen als het Lindsey Wilson College, de Cumberlands en de Shawnee State Bears. Met Matteo als extra verdediger zal Life U verdedigend nog meer kwaliteit hebben en zullen ze de goede resultaten van vorig jaar willen evenaren.

Matteo, heel erg veel succes in Amerika en we gaan je op de voet volgen!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.