Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings Greatest Kings

Mathijs Swaneveld signs at Virginia Tech, Blacksburg, Virginia

Mathijs Swaneveld signs at Virginia Tech, Blacksburg, Virginia

 

Mathijs Swaneveld gaat zijn droom achterna! Hij verlaat Schoonhoven en over een kleine drie weken stapt hij in het vliegtuig naar Blacksburg, Virginia. Daar gaat hij aan de slag als student-athlete aan Virginia Institute of Technology. Swaneveld komt over van Jodan Boys waar hij eerste doelman in de Hoofdklasse. Daarvoor was hij actief in de jeugdopleiding van de profs van Sparta Rotterdam.

 

 

 

Op jonge leeftijd werd Swaneveld gescout door SBV Excelsior, 2 jaar later vertrok hij naar Sparta Rotterdam. Na 6 jaar op het Kasteel en enkele trainingen bij het eerste elftal stapte hij deze zomer over naar Hoofdklasser Jodan Boys. Het bleek een korte overstap te zijn geweest. Deze winter reist Swaneveld zijn droom achterna en gaat hij aan de slag bij Virginia Tech. Swaneveld’s voorganger in het doel bij VT heeft het geschopt tot de MLS! Een mooie drive voor de jonge doelman om dit ook na te streven! In Blacksburg gaat hij zijn thuiswedstrijden spelen in het Thompson Field stadion. Virginia Tech komt uit in de Atlantic Coast Conference, een van de sterkste college competities van de VS. Dit jaar wisten maar liefst 9 van de 12 deelnemende teams zich te plaatsen voor de Nationals. Ook komend seizoen zal de concurrentie weer moordend zijn in de ACC maar zal Virginia Tech zich met Mathijs onder de lat opnieuw willen plaatsen voor de Nationals.

 

 

 

Rond 11 januari stapt Mathijs in het vliegtuig om zich te voegen bij zijn nieuwe teamgenoten. VT bestaat uit een groot aantal nationaliteiten in het men’s soccer team, Duitsland, Finland, IJsland, Costa Rica, Brazilië, Zuid-Korea, Frankrijk en natuurlijk de Verenigde Staten zijn allen vertegenwoordigd. Daar komt nu dus een eerste Nederlander bij. KingsTalent wenst Mathijs enorm veel succes in de Verenigde Staten.

 

 

 

Wil jij op de hoogte blijven van Mathijs zijn avontuur in de VS? Volg ons dan op onze Social Media kanalen; Facebook of Instagram.

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.