Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Lieke van den Akker gaat voetballen bij het women’s soccer team van Chowan University!

Lieke van den Akker gaat voetballen bij het women’s soccer team van Chowan University!

Voetbalster Lieke van den Akker vertrekt naar Amerika om sport en studie te combineren. Vanaf de zomer van 2022 gaat ze het women’s soccer team van Chowan University versterken.

Lieke is begonnen, samen met haar, broers met voetballen bij VV Hooglanderveen toen ze 5 jaar oud was. Hier speelde ze 6 jaar lang met de jongens mee en won ze meerdere landskampioenschappen. Nadat Lieke 11 geworden was besloot ze met de meiden te gaan spelen. Ze is begonnen met spelen bij de meisjes van het U13 team dat uitkwam in de Eerste Klasse. In dat jaar won Lieke het Ligakampioenschap en promoveerde ze met haar team naar de hoofdklasse. Na een jaar bij de U13 mocht Lieke mee komen spelen bij U15, ze was toen 12 jaar oud. In het seizoen van 2017-2018 is Lieke overgestapt naar VV Hoogland om te gaan spelen in het U19 team. Met dit team heeft ze de finale bereikt van de nationale beker en heeft ze meegedaan aan een nieuwe competitie met regionale clubs. In deze nieuwe competitie won ze het Ligakampioenschap en werd ze bekroond tot Speler van het Jaar. In 2019 werd ze overgeplaatst naar DTS Ede waar ze momenteel in het tweede damesteam speelt als tweede aanvoerder van het team. Komende zomer verlaat ze haar teamgenoten bij DTS Ede en vertrekt ze naar Amerika.

Chowan University is geen onbekende school voor KingsTalent. Dit jaar is talent Michelle Maksimovic afgestudeerd aan Chowan. Namens Chowan was Michelle ook aanwezig op de KingsTalent Showcase om nieuwe talenten voor het women’s soccer team van Chowan te scouten. Het women’s soccer team van de Chowan Hawks spelen in de Conference Carolinas. Ze spelen onder anderen tegen Mount Olive University en Converse University. Het team staat al 4 jaar onder leiding van head coach Fernando Zuniga. Fernando Zuniga heeft zelf 4 seizoenen gespeeld bij het men’s soccer team van Chowan University.

We wensen Lieke veel succes, maar vooral veel plezier bij haar Amerikaanse avontuur.

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.