Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

Keepster Frederique Beens in volle voorbereiding op het grote avontuur

Keepster Frederique Beens in volle voorbereiding op het grote avontuur

Over een paar weekjes is het zover. De 19 jarige Frederiqué Beens verruilt Nederland voor Amerika. De keepster van Genemuiden Dames 1 gaat het Amerikaanse avontuur aan. We kijken samen met Frederique alvast vooruit op het grote avontuur.

 

Stel je even voor! Wie is Frederique Beens?
Ik ben Frederiqué Beens en ik ben 19 jaar. Ik woon in Genemuiden samen met mijn ouders en mijn zusje. Studeer fysiotherapie leerjaar 2 op het Saxion in Enschede. De sport welke ik doe is voetbal en ik heb sinds mijn zesde altijd al bij SC Genemuiden gespeeld. En speel op de positie als keepster.

 

 

 

Je bent op een leuke manier bij ons terecht gekomen. Je hebt ook al eerder in Amerika gevoetbald. Kun je ons meer vertellen hoe je bij ons bent gekomen?
Ik ben vorig jaar met FlowSports naar Dallas geweest voor het toernooi genaamd Dallas international girls cup. Ik vond het zo leuk in Amerika en had het daar zo goed naar mijn zin. Dit jaar deed FlowSports jammer genoeg niet mee aan het toernooi en toen heeft Leoni Blokhuis mij met jullie in contact gebracht om te kijken of het mogelijk was om voor langere tijd naar Amerika te gaan en daar te gaan voetballen in combinatie met mijn studie.

 

Met welke keeper mogen we je vergelijken?
Loes Geurts. Zij heeft nameljik ook gespeeld in Amerika.

 

 

Deze zomer vertrek je naar Northern State University! Wat weet je van deze school?
Er is dit een heel modern sportcomplex en ook de scholen zijn erg modern. Verder zijn er vele andere sporten voor jongens en meiden wat mij erg aan trok.

 

Wat ga je studeren bij NSU?
Ik ga verder met een opleiding op NSU wat het meest overeenkomt met mijn fysiotherapie opleiding hier in Nederland.

Dit is de opleiding Human performance and Fitness.

 

 

 

 

Je komt uit hetzelfde dorp/stad als Kevin de Lange. Kennen jullie elkaar? En hebben jullie het samen gehad over voetballen in Amerika?
Haha ja dat klopt. Kevin en ik kennen elkaar al vanaf kleins af aan. Wij hebben bij elkaar op de basisschool en op de middelbare school gezeten. We hebben het wel gehad over voetballen in Amerika  maar we hoefden niet gezamenlijk naar een universiteit.

 

 

 

Samen met dames uit Nederland, Engeland, Spanje en België behoor je tot de nieuwkomers. Wat verwacht je van het avontuur?
Ik verwacht op dit moment dat er een hoge mentaliteit is op sport- en schoolgebied en dat er veel en zwaar getraind gaat worden. Verder verwacht ik dat het team een echt team zal zijn omdat iedereen grotendeels hetzelfde doel heeft waardoor er een team gevormd kan worden.

Ik hoop in mijn vakanties andere plekken te gaan bezoeken in Amerika zodat ik nog iets meer zie van het land.

 

Waar sta je over 5 jaar? Hoe zie je de toekomst?
Ik hoop dat ik dan mijn fysiotherapie diploma heb behaald in Amerika en ik nog steeds op een hoog niveau voetbal. En dat ik kan terugkijken op een hele mooie tijd welke ik heb gehad in Amerika.

 

 

 

 

Wat wil je dit seizoen bereiken?
Voor mij als individu om nog beter te worden en veel speelminuten te maken in Amerika maar met het team het kampioenschap pakken.

 

Wanneer vertrek je naar Amerika?
5 augustus vertrek ik naar Amerika samen met Katinka Ummels.

 

Wat is je favoriete hoek? We zullen het niet doorvertellen aan de Amerikaanse spitsenJ
Eigenlijk heb ik niet een favoriete hoek maar als ik dan echt moet kiezen dan is het rechts.

 

 

 

Volg je de Amerikaanse sport? Heb je al een favoriet team/sport?
Het vrouwenvoetbal blijft favoriet. Maar ik vind eigenlijk alle sporten leuk om naar te kijken. Ik heb geen favoriet team.

 

https://www.youtube.com/watch?v=NuEPuW70NdY

 

Ken je het volkslied al uit je hoofd?
Haha ik heb het volkslied verschijnende keren gehoord tijdens het WK voetbal van de dames maar ik denk dat ik nog eventjes moet oefenen.

 

Natuurlijk blijven we Frederiqué volgen tijdens haar grote avontuur aan de andere kant van de grote oceaan! Heel veel plezier en succes!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.