Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Frederiqué Beens heeft een nieuw doel, dat van Northern State University

Frederiqué Beens heeft een nieuw doel, dat van Northern State University

De 18-jarige keepster van SC Genemuiden dames 1 gaat Overijssel verlaten voor Aberdeen in South Dakota. Frederiqué gaat hier topsport combineren met een studie aan Northern State University waar ze samen met Katinka Ummels gaat spelen. Op het nieuwe complex gaat ze zeker haar plek vinden.

 

Frederiqué is 11 jaar geleden begonnen met voetballen bij SC Genemuiden. Waar ze haar eerste jaar nog speelde als veldspeelster wist ze al snel dat ze wou keepen. Na een jaar maakte ze de overstap naar de goal die ze nu al tien jaar verdedigt. Als keepster had ze haar plek gevonden en doorliep ze verschillende jeugdteams van de club. Op haar vijftiende werd ze keeper van dames 1 van SC Genemuiden waar tot op heden speelt. In de jaren bij SC Genemuiden heeft Frederiqué bij meerdere clubs stage gelopen zoals FC Twente en SC Heerenveen.

 

Frederiqué is een keepster die veel vanuit achteruit coacht en zo haar team in verdedigend opzicht goed zet. Daarnaast beschikt ze over een goed inzicht waardoor ze diepe ballen vaak onderschept. Dit zorgt ervoor dat ze goed voor haar doel kan keepen. Ook in een op een situaties voelt ze zich op haar gemak en is ze vaak de aanvaller te slim af. Frederiqué is geen extreem lange keepster maar dit is niet te merken, haar goede timing en sprongkracht maken dit meer dan goed.

 

Net als Katinka Ummels gaat Frederiqué spelen bij Northern State University. De universiteit heeft een splinternieuw voetbal complex wat voorzien is van de beste materialen. Onder coach Ryszard Gorski gaat de universiteit volgend seizoen proberen de titel te grijpen en met deze versterkingen maken ze zeker een kans.

 

Wij wensen Frederiqué veel plezier en succes bij Northern State University en wij blijven haar acties op de voet volgen. Ben jij net als Frederiqué en onze andere talenten geïnteresseerd in een Amerikaans avontuur? Schrijf je in!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.