Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Kay in ’t Ven signs at University of South Carolina, Columbia, SC

Kay in ’t Ven signs at University of South Carolina, Columbia, SC

 

Kay In ’t Ven reist in augustus naar de United States om daar zijn studie met zijn sport te gaan combineren. De 18-jarige middenvelder die in de  jeugdopleidingen van Roda JC en Fortuna Sittard speelde verruilt eersteklasser RKSV Bekkerveld voor het USC men’s soccerteam, Columbia, South Carolina.

 

 

In ’t Ven werd op jonge leeftijd gescout door Roda JC en de middenvelder doorliep vanaf de E-Top grotendeels de gehele jeugdopleiding bij  de Limburgse eredivisieclub. In ’t Ven is een harde maar technische en dynamische verdedigende middenvelder. Met zijn drive, winnaarsmentaliteit en overzicht is hij de motor van ieder team. De kwaliteiten van In ’t Ven vielen ook in het oog van coaches van KNVB-elftallen waardoor hij meermaals in voorselecties en vertegenwoordigende elftallen uitkwam. Na zeven jaar bij Roda JC stapte In ’t Ven over naar de A-jeugd van Fortuna Sittard. Gedurende het seizoen in Sittard vertrok de jonge middenvelder naar RKSV Bekkerveld. Nu staat In ’t Ven voor een nieuwe transfer, ditmaal kiest hij voor een buitenlands avontuur in Amerika.

 

En wel voor University of South Carolina. Een waar ‘powerhouse’ in de NCAA Division 1 men’s soccer.

USC herbergt meer dan 30.000 studenten en heeft superieure faciliteiten. De Gamecocks staan zelfs in de top-10 van meeste toeschouwers bij hun voetbalwedstrijden. Gemiddeld komen er 2.500 toeschouwers naar een wedstrijd van de rood-zwarten. Hiermee noteren zij zelfs een 8e  notering in Amerika’s college soccer. Afgelopen jaar telde de notaris maar liefst 7.892 toeschouwers bij de topper tegen Clemson #2. Bizar!

 

 

 

Eind van deze zomer zal in ’t Ven aansluiten bij zijn nieuwe team. Het elftal staat onder leiding van hoofdcoach Mark Berson. USC men’s soccerteam komt uit in de de sterke Conference USA. In het 2016 season werd het team in de conference playoffs uitgeschakeld door Old Dominion University. In de National Championships verloren zij uiteindelijk van Clemson, de uiteindelijke runner-up van het land. Voor komend seizoen zijn de doelstellingen duidelijk: “We gaan voor de conference titel en proberen zover mogelijk te komen in de nationals. Dat zijn we aan onze fans verplicht”, aldus hoofdcoach Berson.

In ’t Ven moet op het middenveld een dragende speler worden in een selectie vol met Spanjaarden, Schotten, Engelsen, Noren, IJslanders, Oostenrijkers en Amerikanen. Een mooie uitdaging bij een top team!

 

 

KingsTalent wenst Kay veel plezier met zijn avontuur in Amerika! Natuurlijk zal KingsTalent Kay blijven volgen en zijn avonturen delen op onze website en Facebook. Wil jij altijd up-to-date blijven van de laatste verhalen van Kay en andere talenten die KingsTalent geholpen heeft met een stap naar Amerika? Like dan onze Facebookpagina en volg ons op Instagram en Twitter.

Lijkt het jou ook leuk om in Amerika te sporten en studeren? Meld je dan hier gratis en vrijblijvend aan en dan nemen wij snel contact met je op!

 

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.