Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Julia van Dorsten signs at Old Dominion University, Norfolk VA

Julia van Dorsten signs at Old Dominion University, Norfolk VA

 

Deze winter maakt Julia van Dorsten de overstap van SMHC de Hopbel naar Old Dominion University. De 21-jarige hockeyster maakt hiermee de stap van de eerste klasse senioren naar de Amerikaanse NCAA Division I Big East Conference. Een van de meest prestigieuze competities in de VS.

 

De handtekening op haar bachelor diploma Technische Bedrijfskunde aan de TU Eindhoven is amper droog of ze mag zich gaan opmaken voor een bijzonder avontuur. De spelverdeelster tekent een contract bij de school uit Norfolk, Virginia. ODU, een universiteit met maar liefst een kleine 25.000 studenten, komt uit in de Big East conference. De spelverdeelster zal veel van het land gaan zien aangezien de competitiewedstrijden worden afgewerkt in de staten Maryland, Pennsylvania, Connecticut en Virginia. Old Dominion University is een topteam in het Amerikaans college field hockey. Afgelopen seizoen behoorde het field hockey team uit Norfolk bij de beste 20 college teams van de VS. Het werd uiteindelijk uitgeschakeld in de halve finale in het Big East Tournament. Een hoog niveau dus!

 

 

 

Van Dorsten had de keuze uit meer dan 7 Amerikaanse colleges uit de landelijke top 20. Een absolute luxe. Uiteindelijk gaf het persoonlijk bezoek van ODU head coach Andrew Griffiths de doorslag. Samen met de staff van Old Dominion University is hard gewerkt om de overgang mogelijk te maken. De Brabantse spelverdeelster stapt kort na de jaarwisseling op het vliegtuig om haar droom na te jagen. Hockeyen en studeren op een topuniversiteit in Amerika. Van Dorsten begint in januari 2017 direct aan haar masteropleiding in de VS.

 

 

 

KingsTalent wenst Julia hierbij enorm veel succes! Natuurlijk volgen we haar op de voet en doen we verslag van haar avonturen in de VS. Wil je Julia’s verhalen blijven volgen; like ons op Facebook, volg ons op instagram of twitter.

 

Lijkt jou het ook leuk om in Amerika te sporten en studeren? Meld je hier vrijblijvend aan en wij nemen snel met je contact op!

 

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.