Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

Joep Claassen: hoe gaat het nu met hem?

Joep Claassen: hoe gaat het nu met hem?

Joep Claassen combineert voetbal en studie aan de Oklahoma University in de Verenigde Staten. Lees hieronder het interview en kom te weten over hoe het met hem gaat!

Hoe is het met je? Hoe bevalt het om een Oklahoma Christian Eagle te zijn?

Met mij gaat het heel goed! Alles bevalt me hier super en ik ben heel blij met de keuze die ik gemaakt heb. Mijn teamgenoten en andere mensen van de school hebben me enorm geholpen om me mezelf hier thuis te voelen en dat is aardig gelukt. Vooral de andere internationale spelers van het team zijn hierin heel belangrijk geweest, zij hebben natuurlijk hetzelfde meegemaakt.

 

Wat is de reden geweest dat je dit avontuur aan bent gegaan?

Ik was al langer op de hoogte van KingsTalent en had ook gehoord dat jongens uit de omgeving het avontuur aan waren gegaan. Ik wist niet zeker of mijn toenmalige studie precies was wat ik wilde gaan doen in de toekomst en toen zag ik opnieuw een bericht van KingsTalent voorbij komen. Hierdoor besloot ik me meer te verdiepen en mijn gegevens achter te laten. Al snel kwam ik in contact met Paul en bespraken we de mogelijkheden. Ik werd alleen maar enthousiaster en na het persoonlijke gesprek in Gemert wist ik het zeker. De combinatie van het afronden van mijn studie, elke dag je hobby uitoefenen en het avontuur waren voor mij de belangrijkste redenen.

 

Hoe heb jij het gehele traject met KingsTalent ervaren?

Als zeer aangenaam! Paul en Han stimuleren je om elke vraag die je hebt gewoon te stellen zodat zij duidelijkheid kunnen verschaffen. De duidelijkheid en het persoonlijke contact waren heel erg prettig. Gedurende het hele traject waren ze op elk moment van de dag beschikbaar. In het begin was het contact voornamelijk met Paul en na de keuze voor de school was Han er om te helpen met werkelijk alles. Want na de keuze voor de school volgt nog het meeste werk. Heel veel papierwerk moet aangeleverd worden en Han verteld je precies hoe je dat moet doen.

 

Je zit studeert sinds dit schooljaar aan de Oklahoma Christian University. Waarom heb je voor deze school gekozen?

Ik ben een beetje aan de late kant het traject gestart maar uiteindelijk was er interesse van zo´n zes verschillende universiteiten. Wat voor mij de doorslag gaf was de nieuwe coach van deze school, Mitchell Sowerby. Hij is sinds dit jaar ook hier gestart. Hij is een jonge coach die al enkele successen behaald heeft. Zijn verhaal was zeer duidelijk en het doel was om het soccer program van de school naar een hoger niveau te brengen. Nu ik hem zo´n 2,5 maand heb meegemaakt als trainer ben ik nog steeds zeer blij met mijn keuze. Buiten het voetbalgebied was er ook meteen een persoonlijke klik en dat is voor mij ook heel belangrijk.

 

Hoe bevalt de combinatie van voetballen en studeren? Is het allemaal bij te houden?

Die bevalt me goed. De school helpt en stimuleert je om je vakken tot een succesvol einde te brengen en je krijgt de ruimte om je sport te beoefenen. Agenda´s worden goed op elkaar afgestemd. Nu we in Conference zitten is het wel druk met elke woensdag en zaterdag een wedstrijd, waarbij uitwedstrijden 2 dagen in beslag nemen. Dit is natuurlijk wel een toffe ervaring met het reizen, overnachten in een hotel en dan een wedstrijd spelen.

 

Hoe reageerde je omgeving toen je ze vertelde van je avontuur?

In het begin wisten ze niet precies wat het inhield, maar na wat uitleg begrepen ze het beter en was iedereen zeer enthousiast. Het werkt hier allemaal wat anders in veel opzichten. Hierdoor had ik wel wat uit te leggen, maar dat was alleen maar leuk om te doen. Iedereen vond het vooral super gaaf voor me. En natuurlijk mijn familie, die mij altijd steunt, was nu ook heel belangrijk voor me.

 

Heb je verder nog veel contact met het thuisfront?

Ik spreek mijn vader, moeder en zus bijna iedere dag via WhatsApp of FaceTime. Het zijn niet altijd super lange gesprekken maar het is heel leuk om elkaar gewoon even te zien. Verder ontvang ik ongeveer iedere dag wel een berichtje van een ander familielid, vriend of iemand anders uit mijn omgeving.

 

Wat mis je het meest aan Nederland? En wat niet?

Natuurlijk mijn familie en vrienden! Ook mis ik de mooiste club ZSV en alle mensen die betrokken zijn bij deze club. Wat ik niet mis is het weer. Op dit moment van schrijven is het midden oktober en nog steeds plus 25 graden hier. Buiten af en toe een storm is het weer hier geweldig.

 

De laatste vraag al weer. Heb je een advies of tips voor talenten die eventueel een stap willen gaan maken richting Amerika?

Ten eerste, stel iedere vraag die je je maar kan bedenken. Paul en Han kunnen deze vrijwel altijd beantwoorden en dit helpt je om een keuze te maken. Ik persoonlijk zou iedereen die de mogelijkheid heeft aanraden om het avontuur aan te gaan! Het ik ben hier pas even maar het is nu al een onvergetelijk avontuur en een `life-changing’ experience!

 

Bonusvraag:

Hoe heb je de 0-1 overwinning van SV Deurne ervaren???

Leuk voor de blauw witten dat ze eindelijk eens wisten te winnen. Het was uiteindelijk maar een veredeld oefenpotje. In de competitie zullen we weer zien en dan ben ik er ook bij als supporter.

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.