Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews

“Je doet alles met elkaar” Interview met Noa Trabold

“Je doet alles met elkaar” Interview met Noa Trabold

Door een vriendinnetje kwam Noa op het idee. Een jaar later zit ze in New York en studeert ze aan Pace University, speelt ze voor het hockeyteam van de school en pakt ze ook nog eens een award. Wij spraken met Noa Trabold!

Als eerst, hoe is het met je? Hoe bevalt het in New York?

Hi, ja het gaat super goed! ben eindelijk een beetje gewend aan het hockeyen en studeren hier en ben heel blij dat ik hiervoor heb gekozen. Ik ben nu een paar keer in New York geweest en het is heel leuk! Ik kan het gelukkig heel goed vinden met mijn teamgenootjes en roommates.

 

Wat is voor jou de reden geweest om te kiezen voor een avontuur in Amerika?

Ik kreeg het idee toen een vriendinnetje van me erover begon in het begin van mijn laatste jaar op de middelbare school. Zij sport dit jaar ook in Amerika. Ik hockey al sinds mijn zesde en wilde heel graag blijven hockeyen. Ik heb Amerika altijd al heel leuk gevonden en ben twee jaar geleden voor het eerst in New York geweest. Hockeyen en studeren was dus de perfecte combinatie. Toen ben ik een beetje onderzoek gaan doen naar mijn opties en bij Kingstalent terecht gekomen. We hebben gebeld en ze hebben me het hele traject uitgelegd. Mijn ouders en ik waren allemaal heel enthousiast en zijn toen het avontuur aangegaan.

 

Je hebt je middelbare school afgerond en studeert en sport nu aan de Pace University. Wat is de reden geweest dat je voor deze school hebt gekozen?

Ik heb met een paar coaches van verschillende scholen gezoomd, omdat ik door Covid-19 natuurlijk niet naar Amerika kon om in het echt de universiteiten te zien. Het klikte meteen heel goed met de coach van Pace en ze heeft me de campus en sportvelden laten zien. Toen heb ik ook nog met een Nederlands meisje uit het team gebeld. Zij was super enthousiast over haar eerste jaar bij Pace en het team. Dat was voor mij wel de beslissende factor.

Voordat ik aan het hele traject begon, was een droom van me om een aanbod in New York te krijgen, dus toen ik dat hoorde wist ik het eigenlijk al bijna zeker. Tot nu toe heb ik nog zeker geen spijt van mijn beslissing!

 

Hoe heb je het gehele traject met KingsTalent ervaren?

Vanaf het eerste skype gesprek met KingsTalent was het contact meteen al heel goed. Ze hebben verteld hoe alles te werk zou gaan en wat ik zou moeten doen om in contact te komen met universiteiten. Ik denk niet dat ik het hele traject alleen had kunnen doen en het was fijn dat KingsTalent echt alle vragen die ik had kon beantwoorden. Ik kreeg altijd heel duidelijk en stap voor stap uitgelegd wat ik nog moest doen of hoe ik het best kon antwoorden, dus daar ben ik heel dankbaar voor!

 

Hoe reageerde je omgeving toen je met het grote nieuws kwam?

Alle reacties die ik kreeg waren eigenlijk positief. Mijn vrienden wisten al dat ik dit heel graag wilde gaan doen. Zij vonden het dus super leuk voor me dat ik dit avontuur aanging, maar ze vonden het wel lastig dat ik zover weg zou zijn. Ik had ook verwacht dat mijn ouders daarom wat minder enthousiast zouden zijn, maar die hebben me altijd aangemoedigd om dit te doen en me geholpen met alles.

 

Was het moeilijk om voor een langere periode afscheid te moeten nemen van je directe omgeving?

Het besef dat ik echt voor een lange tijd weg zou gaan kwam pas heel laat bij mij. Ik had er vooral super veel zin in, maar de ochtend dat ik in het vliegtuig zou stappen kwamen al mijn vrienden met mijn ouders naar Schiphol om afscheid te nemen. Toen werd het ineens wel heel concreet en hebben we wel een traantje weggepinkt. Gelukkig vloog ik met een meisje uit mijn team bij Pace, dus we konden elkaar goed gezelschap houden in het vliegtuig. Ik ben heel blij dat ik gelukkig met iedereen nog heel veel contact heb, ondanks het tijdsverschil en de verschillende agenda’s van iedereen. Zo voelt het toch nog een beetje alsof ik ze zie.

 

Wat is voor jou het grote verschil tussen sporten en studeren in Nederland en Amerika?

Het grootste verschil is denk ik wel echt de teamspirit. Ik zie mijn team hier elke dag, aangezien we zes dagen per week trainen of wedstrijden spelen. Dat klinkt heel intens, maar het is vooral super leuk, omdat je heel close met iedereen wordt. Ik ben hier pas twee maanden maar het voelt alsof ik iedereen al veel langer ken. We zijn laatst met het hele team naar een festival gegaan en we hebben spreken vaak met elkaar af. We gaan ook met z’n allen naar andere wedstrijden van bijvoorbeeld het Football team en zij komen ons ook altijd aanmoedigen. Je doet alles met elkaar.

 

Wat mis je het meest aan Nederland? Wat juist niet?

Het meeste mis ik mijn ouders en vrienden en het eten. Gelukkig kunnen er vanaf binnenkort eindelijk weer mensen naar Amerika komen, dus hopelijk zie ik iedereen snel. Ik vlieg ook in de kerstvakantie weer even naar huis en heb nu al met mijn moeder overlegd wat ik dan wil eten, haha! Het minste mis ik het Nederlandse weer. Ik kon hier tot een paar dagen geleden nog in korte broek lopen en in Nederland draagt iedereen alweer winterkleren. Ook sneeuwt het in New York in de winter, wat ik altijd heel erg miste in Nederland.

 

Je hebt pas geleden een award gewonnen! Hoe heb jij dit ervaren?

Ja super leuk! Ons team doet het heel goed en ik ben heel dankbaar dat ik elke wedstrijd mag spelen als freshman. We hebben een paar goede tegenstanders, dus dat ik dan ook nog Defensive Player of the Week heb gewonnen is natuurlijk echt een eer! Mijn teamgenoten en mijn coach zijn allemaal super blij voor me, dus dat is heel motiverend. Om mijn hoofd op de schoolwebsite en de site van onze conference te zien is wel heel gek, haha.

 

Dit is al weer de laatste vraag. Wat wil jij meegeven aan studenten die twijfelen om het avontuur in Amerika aan te gaan?

Ik wil meegeven dat het werk dat in het hele traject zit het helemaal waard is! Ik maak hier dingen mee die ik me voor altijd zal herinneren en heb nu al een aantal super goede vrienden gemaakt. KingsTalent heeft me heel goed voorbereid op alles hier dus twijfel zeker niet om dit avontuur aan te gaan. Je gaat er zeker geen spijt van krijgen!

 

Bedankt voor dit mooie interview, Noa!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.