Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Iris Oosterbaan gaat volleyballen in Amerika bij Barton Community College!

Iris Oosterbaan gaat volleyballen in Amerika bij Barton Community College!

Volleybalster Iris Oosterbaan gaat vanaf de zomer van 2022 het volleybalteam van de Barton Cougars versterken. Ze volgt haar American Dream en gaat studie combineren met sport als student-athlete.

Iris is op 7-jarige leeftijd begonnen met volleyballen bij haar plaatselijke vereniging. Naast volleybal deed Iris ook aan atletiek. Ze kwalificeerde zich voor meerdere NK’s in de onderdelen Kogelstoten en Speerwerpen, voor elk onderdeel eindigde ze in de top 5. Op 12-jarige leeftijd werd ze geselecteerd voor het Regionaal Talent Centrum en heeft ze de overstap gemaakt naar VC Sneek om op een hoger niveau te gaan spelen. Deze overstap kon ze maken doordat ze werd gescout door Petra Groenland, oud Nederlands Team speelster. Met VC Sneek mocht ze de teams van U14, U16, U17 en U18 mee vertegenwoordigen op de Dutch National Open, waarmee ze met de U17 de halve finale haalde. Op 16-jarige leeftijd maakte Iris haar debuut in de senioren damescompetitie. Ze werd geselecteerd voor de Dames 2  en mocht meetrainen met de Dames 1.

Vanaf de zomer van 2022 voegt Iris zich bij het volleybalteam van de Barton Cougars. Ze gaat volleyballen in de KJCCC, de Kansas Jayhawk Community College Conference, met tegenstanders als bijvoorbeeld Coffeyville, Allen County en Cowley College. Het volleybalteam bestaat uit veel internationale student-athletes, vooral Brazilië is goed vertegenwoordigd. Het team staat al 3 jaar onder leiding van head coach Alan Segal. Voordat hij head coach bij Barton werd, is Alan Segal assistant coach geweest op de University of Alabama in Birmingham.

We wensen Iris veel succes, maar vooral veel plezier in Amerika!

1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.