Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews #Fromtheboardroom

Interview Teun Jacobs – student-athlete en Sport Consultant bij KingsTalent

Interview Teun Jacobs – student-athlete en Sport Consultant bij KingsTalent

Inmiddels weet iedereen wie KingsTalent is, waar KingsTalent voor staat en wat KingsTalent doet. Maar wie zijn nou eigenlijk degenen die verantwoordelijk zijn voor de begeleiding van al deze talenten naar de Verenigde Staten? Vandaag interviewden we Teun Jacobs, één van de meest recente toevoegingen aan het team van KingsTalent. Nog tijdens zijn studie in de VS begon Teun zijn werkzaamheden bij Kingstalent. We duiken kopje onder in het leven van een student-athlete en Sport Consultant bij KingsTalent.

Hoi Teun, welkom. Om te beginnen, zou je jezelf eens kort voor kunnen stellen?

Mijn naam is Teun Jacobs, ik ben 23 jaar oud, woonachtig in Arcen. Ik ben nu actief voor KingsTalent als sportconsultant.

Ik ben in de zomer van 2018 in contact gekomen met KingsTalent. Ik ging toen mijn laatste jaar SPECO Sportcommunicatie afronden en kwam via Tom Maas in contact met KingsTalent. Hij vertrok toen zelf naar Amerika, en dat leek mij toen ook wel heel erg gaaf. Toen heb ik me ook aangemeld via de website en een gesprek gehad met Paul. Een jaartje later ben ik toen ook naar Amerika vertrokken, naar East Stroudsburg University, en ben daar mijn master sportmanagement gestart.

 

Hoelang ben je al werkzaam voor KingsTalent?

Sinds mei ben ik wekelijks bij KingsTalent op kantoor geweest en concreet begonnen met dingen uit te werken samen met Paul om te kijken wat er mogelijk was voor mij. Sinds juli ongeveer ben ik ook echt in dienst van KingsTalent. Toen ik nog in Amerika zat (november/ december 2019) had ik al contact met Paul dat ze wilden gaan uitbreiden en dat ze het wel zagen zitten om mij aan boord te halen. Toen heb ik ook al meteen geholpen met enkele activiteiten op te zetten. Toen ik uiteindelijk weer terug was in Nederland hebben Paul en ik veel meer contact gehad.

 

We zoomen meteen even in op jouw werkzaamheden binnen KingsTalent. Voor welke werkzaamheden ben jij aangenomen en wat is jouw taak binnen KingsTalent?

Ik begeleid met alle plezier jongens die naar Amerika willen om daar te gaan sporten en studeren. Een stap die ik zelf ook heb gemaakt. We doen altijd eerst een eerste check of studenten überhaupt in Amerika mogen sporten en studeren. Het is namelijk niet voor iedereen weggelegd. Vervolgens maken we een afspraak voor een gesprek waarin we echt inhoudelijk meer ingaan op de kansen en mogelijkheden van de betreffende student.
Als het hele traject eenmaal gestart is houd ik me met name bezig met alle zaken achter de schermen om te zorgen dat de speler zo optimaal mogelijk gepresenteerd kan worden aan Amerikaanse universiteiten. Hierbij werk ik veel samen met Han. Alles om ervoor te zorgen dat een droom in vervulling kan gaan in de zomer!

 

Je bent zelf ook naar Amerika gegaan, toen was jij degene die begeleid werd door KingsTalent. Hoe vind je het om nu zelf degene te zijn die verantwoordelijk is voor de begeleiding van talenten?

Ik vind dat heel leuk. Ik denk dat ik me goed kan inleven in hoe het talent zich voelt. Ik merk vaak ook dat zowel de talenten als de ouders het erg fijn vinden dat ik me kan verplaatsen in hun situatie, zeker omdat ik vorig jaar nog in hun schoenen stond. Je kan aan alles wat je doet je eigen verhaal koppelen, en dat vind ik misschien nog wel het leukste om te doen. Vertellen over mijn eigen ervaringen, en het beantwoorden van alle vragen die talenten en ouders hebben. Omdat ik dit zelf heb meegemaakt zijn deze gewoon heel makkelijk en duidelijk te beantwoorden, en ik merk ook dat ouders en talenten het als prettig ervaren dat ze bij iemand terecht komen die het hele avontuur zelf al eens meegemaakt heeft.

Ik heb twee jaar geleden de keus gemaakt om dit te doen. Ik wilde op hoog niveau voetballen, ik wilde mijn master halen en ik wilde ontzettend graag naar Amerika. Die drie punten kwamen ontzettend goed samen bij de overstap naar Amerika. Ik ben er zelf dus heel gemotiveerd over, en ik denk dat ik die passie heel goed over kan dragen aan nieuwe talenten die dezelfde stap willen gaan zetten.

Welk deel van jouw baan vind je echt absoluut het leukste?

Dat is alles samen eigenlijk. Het leukste vind ik dan toch wel het moment dat een talent in contact komt met een coach en ze beginnen te praten over hoe het voetbalprogramma van de school er uit ziet, hoe de school zelf in elkaar steekt, etc. Eigenlijk is dat hele proces (de terugkoppeling tussen talenten en scholen) één van de mooiste dingen die ik doe.
Ook het vertellen over mijn eigen ervaringen en wat de talenten kunnen verwachten vind ik ontzettend leuk om te doen, en dan vooral vertellen hoe professioneel, hoe groot alles daar is. Dat is het gewoon – ontzettend professioneel, ontzettend groot.

 

Bij KingsTalent werk je in een team met hecht team, wat vind je van het team?

Ik kende Paul en Han natuurlijk al vanuit mijn eigen begeleiding richting Amerika. Paul heeft mij hier dus ook in begeleid. Ik kende een deel van het team natuurlijk al een beetje en ik denk dat dat wel in mijn voordeel heeft gewerkt. Ook heb ik vier jaar met Tom gestudeerd en we hebben ook een aantal projecten samen gemaakt, dus het was ook wel leuk om Tom terug te zien bij team KingsTalent.

Ook Roel en Tim, en natuurlijk alle stagiaires, iedereen heeft gewoon een gezamenlijke passie voor sport en voor Amerika. Het leuke daarvan is dat we elkaar de hele dag door verhalen kunnen vertellen over onze tijd in Amerika zonder moe van elkaar te worden. Dat vind ik echt fantastisch.

 

Je hebt SPECO Sportcommunicatie gedaan zoals je al zei. Hoe denk je dat dit bij heeft gedragen aan jezelf, maar ook aan jouw studie in Amerika en je rol binnen KingsTalent?

De opleiding SPECO is denk ik een hele goede basis geweest voor alles, dus je weet gewoon hoe het werken binnen een communicatie/ marketingbedrijf er uit zal gaan zien. Ik denk wel dat mijn ervaring in Amerika meer heeft bijgedragen aan wat ik nu doe dan mijn vier jaar SPECO. Maar goed, een cruciaal deel van mijn huidige werkzaamheden heeft ook te maken met mijn avontuur in Amerika. Bovendien heb ik in Amerika ook in een rap tempo moeten leren geheel zelfstandig te zijn. Dat draagt wel heel veel bij aan persoonlijke ontwikkeling, met name op het gebied van volwassenheid. In Amerika studeer ik nu ook Sportmanagement. Hier komen wel weer ontzettend veel dingen naar voren van SPECO, maar ook van mijn baan bij KingsTalent.

 

Je bent van plan komende winter weer terug te gaan naar Amerika om je studie af te ronden. Wat voor effect gaat dit hebben op je baan binnen KingsTalent?

Vooropgesteld heb ik als masterstudent wat meer tijd dan als bachelor student. Ik heb nog drie vakken die ik ga afronden als ik in Amerika zit. Dat zijn 9 credits, dus dat staat gelijk aan 9 lesuren per week. Natuurlijk ook nog het voetbalseizoen, dat houdt in dat ik weer iedere dag moet gaan trainen en ook veel wedstrijden spelen. Paul en ik hebben duidelijke afspraken gemaakt over het aantal uren dat ik hier bij KingsTalent zal gaan maken in de ‘spring’ om te zorgen dat de begeleiding van onze talenten voorop staat. Qua tijdsindeling is dat dus zeker te regelen dat we gewoon kunnen knallen. Wat natuurlijk wel gaaf is en mij ook wel goed lijkt is dat ik mijn talenten kan begeleiden terwijl ik zelf in Amerika zit. Dit is natuurlijk vrij speciaal en zo weten de talenten alles wat ze maar willen weten. Ik spreek zo bijvoorbeeld standaard wat coaches, ik zit zelf midden in mijn voetbalseizoen en ik kan precies vertellen hoe het er hier aan toe gaat.

Wat zijn je toekomstplannen na je jaar in Amerika?

Dat is een hele lastige. Zoals het er nu uit ziet is het plan om terug te komen naar Nederland, maar je weet natuurlijk nooit hoe dingen gaan lopen. Ik heb de mogelijkheid om nog een jaar in Amerika te blijven aangezien mijn visum dat toelaat, maar het plan is toch echt wel om terug te komen naar Nederland en voor KingsTalent te blijven werken. Topsport in Amerika is nooit mijn bedoeling geweest, en ik weet ook niet helemaal of dat wel voor mij weggelegd is.

We zien bij talenten ook wel eens dat ze bijvoorbeeld een hele leuke dame tegenkomen en blijven plakken in Amerika. Ik sluit ook niet uit dat zulke dingen kunnen gebeuren, het kan allemaal heel onverwachts lopen in Amerika. De verwachting is zeker wel dat ik terug kom naar Nederland nu.

 

Als jij KingsTalent zou moeten omschrijven, hoe zou je dat doen?

Een professionele recruitment agency die vol kennis, passie en ambitie die talenten zo goed mogelijk begeleid tijdens hun overstap naar een Amerikaanse universiteit.Wat ik eerst als talent heb meegemaakt en nu als Sport Consultant bij KingsTalent, is dat iedereen er echt alles aan doet om de overstap en life-changing ecperience voor talenten compleet te maken, 24/7. Dat verwachtte ik zelf als talent al en daar streef ik nu zelf ook naar.

Met de kennis en ervaring die we hebben is KingsTalent in mijn ogen een hele goede organisatie en echt één van de toppers binnen dit vak!

 

Aldus Teun Jacobs. We willen Teun hartelijk bedanken voor het maken van een gaatje in zijn agenda om dit interview te houden!

 

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.