Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Interviews Updates

Interview Merel Braakhuis: ”Tot nu toe voldoet het zeker aan mijn verwachtingen en eigenlijk nog meer dan dat!”

Interview Merel Braakhuis: ”Tot nu toe voldoet het zeker aan mijn verwachtingen en eigenlijk nog meer dan dat!”

In de zomer van 2023 vertrok Merel Braakhuis naar het grootste basketballand ter wereld, om daar te gaan spelen voor het vrouwenbasketbalteam van Northeast Community College. De speelster uit Tubbergen hoopt door middel van dit avontuur erachter te komen wat ze wil gaan doen met haar toekomst. Wij interviewden Merel over hoe het is om in zo’n basketbalgek land te basketballen en studeren!

Waarom heeft Merel de keuze gemaakt om naar Amerika te vertrekken om daar te gaan sporten en studeren? ”Ik wist niet precies wat ik wilde gaan doen met mijn studie, dus op dat gebied was ik nog best wel zoekende.” Door de recruitment van KingsTalent werd Merel opnieuw aan het denken gezet. ”Ik heb er weleens over nagedacht om te gaan basketballen in Amerika, maar vervolgens niks mee gedaan totdat ik werd benaderd door KingsTalent. Dit heeft mij weer aan het denken gezet, en daarom heb ik de keuze gemaakt om deze stap te nemen. Na een telefonisch gesprek ben ik samen met mijn ouders uitgenodigd op het kantoor van KingsTalent zelf. Hier hebben wij een goede en duidelijke uitleg gekregen over de mogelijkheden van studeren en sporten in Amerika. Na dit gesprek wist ik vrijwel zeker dat ik de kans wilde pakken en zijn wij begonnen met het proces. De samenwerking met KingsTalent ging spoedig en heel gemakkelijk. Elke vraag die je had, maakt niet uit wanneer, werd vrijwel direct beantwoord, ook buiten kantoortijden.”

Eenmaal aangekomen in Amerika is het natuurlijk wel even wennen, vertelt ze: ”Wat voor mij wel even wennen was, zijn de regels voor het basketballen zelf. Die zijn hier net even wat anders dan in Nederland. Voor mij persoonlijk was de manier van lesgeven wennen, de verschillende eetgewoontes en de hele dag Engels praten.”

Ze werd wel aangenaam verrast door de verschillen tussen het sporten en studeren in Amerika en in Nederland: ”Wat mij verraste was dat ze hier zo gefocust zijn op de sporters. Zo is de sporthal groot en goed onderhouden. Hebben we een mooie ruime kleedkamer en is het er altijd schoon. Wat betreft de studie wordt er veel van je zelfstandigheid verwacht.” Maar ook: ”De samenwerking tussen de studie en sport is hier beter op elkaar afgestemd. Hiermee bedoel ik dat je vrij krijgt als je wedstrijden hebt en je lesschema wordt aangepast op je trainingstijden.”

En hoe ziet een dag in Merels leven er nu uit? ”In het begin toen ik hier aankwam, had ik van maandag tot en met vrijdag eerst les en daarna 2 uur training. Als ik klaar was met mijn training, was het tijd voor avondeten. In de periode voordat de competitie begon, duurden de weekenden gevoelsmatig best lang. Vanaf dat de wedstrijden begonnen zijn, hebben we 2 of soms zelfs wel 3 wedstrijden per week. De tijd die ik overhoud, ben ik met school bezig of spreek ik af met vrienden.”

Zo hoopt ze in haar tijd in Amerika veel te leren, zowel op het gebied van sport als studie. ”Het is een mooie ervaring en ik heb hierdoor ook extra tijd om uit te zoeken wat ik hierna wil gaan doen. Tot nu toe voldoet het zeker aan mijn verwachtingen en eigenlijk nog meer dan dat.” Tot slot wil ze aan toekomstige student-athletes meegeven: ”Als je de stap maakt, laat het avontuur op je afkomen. En geniet van elk moment.”

 

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.