Dit wil ik ookSign up now

Stories

Terug naar het overzicht
Signings

Merel Braakhuis naar Northeast Community College!

Merel Braakhuis naar Northeast Community College!

Merel Braakhuis vertrekt na succesvolle jaren in Nederland naar Amerika om daar te gaan basketballen aan Northeast Community College!

Merel begint op jonge leeftijd met basketballen in de tuin waar de liefde voor basketbal ontstaat. Op haar achtste is het eindelijk zo ver en mag ze zich voegen bij haar lokale club Jolly Jumpers. Hier wordt Merel in seizoen 2020-2021 benoemd tot aanvoerder van het U16 team en mag ze regelmatig meetrainen met het U20 team. Merel haar groei blijft niet onopgemerkt en een jaar later speelt ze als 15 jarig meisje met het U21 team in de hoogste nationale U21 competitie, de Eredivisie. Merel ontwikkelt zichzelf zelfs dusdanig goed dat ze geselecteerd wordt voor het Nederlands team U15 en later U16. Merel werd meerdere keren uitgenodigd om te gaan basketballen bij Basketball Academy Limburg en Basketball Academy Zwolle maar wees deze uitnodiging meermaals af vanwege het hoge niveau bij haar eigen club. Momenteel speelt Merel voor het Nederlandse team U21 en is ze genomineerd als ‘Talent van het Jaar’.

Merel kan op het basketbal veld zowel centraal als aanvallend goed uit de voeten waarbij deze laatste haar voorkeur heeft. Merel is zowel met haar linker- als rechter arm handig wat haar een sterke basketbalster maakt. Daarnaast is Merel een tactisch sterke speelster maar kan zij ook goed reageren op wat er in het spel gebeurt. Ook heeft Merel een sterke pass en scoort ze makkelijk. Als aanvoerder heeft Merel zich tijdens haar seizoenen als aanvoerder kunnen ontwikkelen op het gebied van leiderschap en coaching waarmee zij haar team kan aansturen.

Merel gaat zich de komende jaren nog verder ontwikkelen in het grootste basketbal land ter wereld, Amerika. Ze zal zich voegen bij het team van Northeast Community College wat afgelopen jaar de halve finale van het Region Championship wisten te behalen. Een behoorlijke stap voor de basketbalster uit Tubbergen. Een gave stap waar Merel zichzelf verder door kan gaan ontwikkelen en haar basketbal droom kan gaan leven.

Wij wensen Merel heel veel plezier en succes bij de Hawks van Northeast Community College!

Sign up now
1
Whatsapp-Kingstalent
Kingstalent
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur ons een berichtje. Momenteel zijn we gesloten, maar laat gerust een berichtje achter.